logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία  Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα το Καρναβάλι, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2007, στις 12.00 μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά του Έρωτα και της Αγάπης πάνω σε φωταγωγημένο άρμα, που θα τον συνοδεύουν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Μαζιορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών (Λεμεσού), η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων και ομάδες μασκαρεμένων, την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 7.00μ.μ. από το Δημοτικό Μέγαρο και με τη φαντασμαγορική ρίψη πυροτεχνημάτων, θα δοθεί το έναυσμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη μας που θα διαρκέσουν έντεκα μέρες.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Λεμεσός παίρνει μια γιορταστική όψη, για έντεκα μέρες όλοι μας ξεχνούμε τις καθημερινές έγνοιες και τις σκοτούρες και βγαίνουμε στους δρόμους και τις πλατείες με ένα στόχο, να γιορτάσουμε το Λεμεσιανό καρναβάλι.

Φέτος το Καρναβάλι διεξάγεται ξανά μέσα στο ίδιο πνεύμα των τελευταίων χρόνων, με τη διαφορά ότι επιχειρήσαμε να προσθέσουμε στους διάφορους χώρους και πλατείες που θα οργανωθούν οι εκδηλώσεις, νέα στοιχεία για την καλύτερη εμφάνιση τους. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις βραδιές κανταδόρων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ανατολικά της Α΄ Δημοτικής Αγοράς, έξω από το ΠΕΡΑΜΑ, στην Πλατεία Ηρώων, στην  Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στο Παττίχειο  Δημοτικό Θέατρο, καθώς επίσης για πρώτη φορά με φωταγωγημένα άρματα στις συνοικίες  Αγία Φύλα και Ζακάκι.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια των έντεκα ημερών του Καρναβαλιού, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης θα ακούγονται καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από ομάδες κανταδόρων και άλλες χορωδίες. 

Όπως και πέρσι θα πραγματοποιηθούν τρεις παρελάσεις.  Η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου με την συνοδεία του την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η Παιδική Παρέλαση στην οδό Ανεξαρτησίας στις 11 Φεβρουαρίου και η Μεγάλη Παρέλαση στην Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ στις 18 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 1.30μ.μ. από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου με κατάληξη τα φώτα τροχαίας της Αγίας Σοφίας.

Την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ. θα οργανωθεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα το Καρναβάλι από την ΄Ενωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων, στο Δημοτικό Μέγαρο, μισή ώρα πριν την πανηγυρική είσοδο στην πόλη του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Θα γίνει τιμητική βράβευση ατόμων που για πολλά χρόνια  πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο καρναβάλι Λεμεσού, από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου.  Η τελετή θα γίνει κατά την διάρκεια της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης στο χώρο της εξέδρας των επισήμων.  Προτάθηκαν για να τιμηθούν η κα Τούλα Συκοπετρίτου και οι αείμνηστοι Ευάγγελος Βανέλης και Κλεάνθης Φανάρης. 

Θα διοργανωθούν τρεις υπαίθριοι χοροί, «Ο Χορός της Τρίτης» στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου στις 13 Φεβρουαρίου, «Ο Χορός της Πέμπτης» στην Πλατεία της Α΄ Δημοτικής Αγοράς στις 15 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ. με τη συμμετοχή της «Χορωδίας των Ονείρων», με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από το χθες μέχρι το σήμερα και θα ακολουθήσει μουσική από DJ και το βράδυ μετά τη λήξη της Μεγάλης Παρέλασης στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στις 18 Φεβρουαρίου. Στους πιο πάνω υπαίθριους χορούς θα διοργανωθούν διαγωνισμοί για ανάδειξη της καλύτερης ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ
                                     
Η συμμετοχή τόσο των ομάδων πεζών όσο και των αρμάτων έχει φθάσει τα περσινά ψηλά επίπεδα και το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετά από αυτά είναι σατιρικού περιεχομένου με θέματα από την τελευταία επικαιρότητα.

Φροντίσαμε για τις ανάγκες των παρελάσεων να ηχογραφηθεί μια νέα ενιαία καρναβαλίστικη μουσική με ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Πιο εντυπωσιακός και ξεχωριστός θα είναι ο καρναβαλίστικος διάκοσμος σ΄ όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου.

Καταλήγοντας θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και να ευχαριστήσω το ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ που για 11η συνεχή χρονιά στηρίζει το Καρναβάλι μας με ένα σημαντικό ποσό, καθώς επίσης τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και τις τέσσερις οινοβιομηχανίες μας ΕΤΚΟ, ΚΕΟ, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, που θα προσφέρουν δωρεάν τα οινικά προϊόντα τους το τελευταίο Σάββατο στην εκδήλωση των Κανταδόρων στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

Ευχαριστώ επίσης όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που προβάλλουν όλες τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, την Αστυνομία Λεμεσού, την Πολιτική Άμυνα για τη μεγάλη βοήθεια τους, αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας κατασκευαστές αρμάτων και οργανωτές ομάδων που δίνουν ζωή και ψυχή στο καρναβάλι μας.

 
 
 

 

 
epohi