logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Xαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στα εγκαίνια της υπεραγοράς ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ, την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 στις 6.00 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση  δέχθηκα την πρόσκληση να εγκαινιάσω σήμερα την υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ, μια νέα δραστηριότητα στη Λεμεσό του κ. Ανδρέα Παπαέλληνα, η οποία αντανακλά το φιλοπρόοδο πνεύμα και τη δημιουργικότητα του ίδιου και των συνεργατών του.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις παρουσιάζουν ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων σε άνετους χώρους και εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ενισχύοντας τη γενικότερη ανάπτυξη του εμπορίου.

Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα και επέκταση επιβεβαιώνει τη θέση ότι η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση - που με τη διεύρυνση της αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο - δημιουργεί μεν δυσχέρειες σε ορισμένους τομείς, αλλά και προκλήσεις και προοπτικές με πολλούς άλλους.

Η προσαρμογή μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρακτικές, η διεκδίκηση της δικής μας θέσης στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ο  επιτυχής ανταγωνισμός με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν είναι μια θεωρητική ή νομική έννοια, ούτε μπορεί να επιτευχθεί με το έργο ολίγων ή με μόνη συμβολή αυτή του Κράτους.

Αντίθετα, απαιτεί τη συστράτευση όλων και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.  Σε καμία περίπτωση πρέπει να την αντικρίσουμε ως ένα περιοριστικό πλαίσιο, αλλά αντίθετα ως μια πρόσκληση για εκσυγχρονισμό.  Συλλογικά μπορούμε να καταστήσουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις ακόμα πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές, κερδίζοντας το νέο και μεγάλο στοίχημα που προβάλλει μπροστά μας. 

Δεν είναι τυχαίο που η Εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνας  Εμπορική επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο Δήμο μας.  Είναι γνωστό ότι η πόλη μας και ευρύτερα η μείζων Λεμεσός είναι τα τελευταία τρία χρόνια η ατμομηχανή του τραίνου της ανάπτυξης ολόκληρης της Κύπρου με μια αλματώδη πρόοδο σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς.

Τα μεγάλα έργα που είναι προ των πυλών όπως η επέκταση του λιμανιού, η νέα αίθουσα επιβατών, η μαρίνα, η ανάπλαση του ψαρολίμανου, η βελτίωση της επίχωσης, η δημιουργία συνεδριακού - εκθεσιακού κέντρου, η ανάπλαση όλου του ιστορικού κέντρου της πόλης με τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, τα μεγάλα πολεοδομικά και οδικά έργα και πολλά άλλα έχουν κινητοποιήσει και αιμοδοτήσει την οικονομία και τη δραστηριότητα όλων ανεξαίρετα των τομέων.

Ακόμα, η οικοδομική ανάπτυξη τόσο για την εγχώρια ζήτηση, όσο και για τις ανάγκες των χιλιάδων ευρωπαίων και άλλων ξένων πολιτών, η τεράστια τουριστική υποδομή στην ανατολική Λεμεσό, τα μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια στη δυτική Λεμεσό με τα γήπεδα γκολφ, τις ειδικές αναπτύξεις και τις ζώνες οικονομικής δραστηριότητας, οι σχεδιασμοί του Δήμου και της πολιτείας για το Λέϊντις Μαϊλ και την περιοχή της Αλυκής είναι χαρακτηριστικά της ξεχωριστής πορείας που έχει πάρει ανεπιστρεπτί η Λεμεσός.

Η πόλη μας που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, κέντρο εξυπηρέτησης της ναυτιλίας, που συγκεντρώνει χιλιάδες εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων είναι από φέτος και πανεπιστημιούπολη.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στο ιστορικό κέντρο και το Τεχνολογικό Πάρκο στα ανατολικά, σε μικρή απόσταση από τη Λεμεσό ήλθαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ανοδική της πορεία δημιουργώντας μια εξαίρετη βάση για ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας.

Με αυτές τις σκέψεις και αυτές τις προοπτικές υποδεχόμαστε την υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ στην πόλη μας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευαρέσκεια και την εκτίμηση για την αλματώδη πρόοδο του οργανισμού και την επιτυχή εξέλιξη των δραστηριοτήτων του.

Συγχαίρω θερμά τους μελετητές, τους εργολάβους, τους τεχνίτες και τους εργάτες που έφεραν σε πέρας αυτό το έργο, βέβαιος ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες μέρες θα ξεπεραστούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Συγχαίρω τη διεύθυνση και προσωπικά τον κ. Ανδρέα Παπαέλληνα για την αέναη δημιουργική πνοή που τον διακρίνει.

Εύχομαι σε ολόκληρη την οικογένεια, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους κάθε επιτυχία.

 
 
 
 

 

 
epohi