logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Oμιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2007 στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Η ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2007

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Αγαπητοί χορηγοί των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2007

Αγαπητοί συνδιοργανωτές των διαφόρων αθλημάτων

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κυρίες και Κύριοι

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μας με την ευκαιρία των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2007.

Ο Δήμος Λεμεσού μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε, αναβαθμίζοντας την αθλητική και πολιτιστική του προσφορά προς τους δημότες της Λεμεσού, τη διοργάνωση και φέτος των ΛΕΜΕΣΙΩΝ, καθιστώντας έτσι  τα ΛΕΜΕΣΙΑ ένα αξιόλογο θεσμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει ένα δεκαήμερο αθλητικών εκδηλώσεων, βραβεύσεων, αθλητικών συζητήσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Στα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ θα τιμηθούν οι παγκοσμιονίκες μας Κυριάκος Ιωάννου, Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Νικολαϊδης και Παύλος Κοντίδης, ενώ θα διεξαχθούν και οι πιο κάτω εκδηλώσεις -

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου

Η τελετή έναρξης στο χώρο της επίχωσης με το διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις 5.00 μ.μ. οι 7οι διεθνείς αγώνες πυγμαχίας στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.  Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου

Στις 5.00 μ.μ., τα ημιτελικά των 7ων διεθνών αγώνων πυγμαχίας στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Παράλληλα στις 5.00 μ.μ. αγώνας μπάσκετ παλαιμάχων ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ στο κλειστό γήπεδο της ΑΕΛ, αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Θυρώτου.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί αγώνας μεταξύ των εφηβικών ομάδων της ΑΕΛ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις 4.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου

Στο Διεθνές Σκοπευτήριο Λεμεσού στην περιοχή Αρμενοχωρίου - Παρεκκλησιάς, αγώνας σκοποβολής επί 30 δίσκων σε 3 διαφορετικά γήπεδα.

Στις 9.30 π.μ. στο χώρο της επίχωσης ο 5ος διεθνής αγώνας τριάθλου.

Στις 5.00 μ.μ. τα τελικά των 7ων διεθνών αγώνων πυγμαχίας στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου

Στις 7.30 μ.μ. στο Κέντρο Ευαγόρα και Κάθλιν Λανίτη η καθιερωμένη βράβευση των αθλητικών προτύπων και αρίστων αθλητών και σωματείων της πόλης μας.

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου

Στις 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και στις 3.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» το 6ο Διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής.  Στο τουρνουά αναμένεται να συμμετάσχουν αθλήτριες από 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Το 4ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού καράτε στις 4.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου.  Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες.

Διοργάνωση του 10ου διεθνή αγώνα δρόμου Μ. Αγαθαγγέλου 10 χιλιομέτρων στη μνήμη του α. αθλητή και δασκάλου μας, στις 4.00 μ.μ. με εκκίνηση από τη νότια είσοδο του Δημοτικού Κήπου.  Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας 3 χιλιομέτρων για ενήλικες και 1 χιλιομέτρου για παιδιά.

Από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ. πρωτάθλημα αντισφαίρισης στο γήπεδο αντισφαίρισης του Δημοτικού Κήπου.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 μέχρι 10 ετών από όλους τους ομίλους και ακαδημίες αντισφαίρισης.  Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου

Από τις 9.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. γιορτή νεολαίας στο Δημοτικό Κήπο, η οποία περιλαμβάνει και διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής.

 Στις 10.00 π.μ. ο 8ος ποδηλατικός γύρος της Λεμεσού με εκκίνηση από το χώρο στάθμευσης εναερίου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Μακαρίου Γ', τα φώτα Ομονοίας προς το λιμάνι, τη λεωφόρο Φρ. Ρούσβελτ και τερματισμό στο χώρο στάθμευσης Εναερίου, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό ΄Ομιλο Λεμεσού και την Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων.

Από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ. το 4ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού καράτε στο Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου.

Από τις 3.30 μέχρι τις 8.30 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» το 6ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής.

Στις 4.00 μ.μ. στο στάδιο του Λανιτείου Γυμνασίου αγώνες στίβου βετεράνων αθλητών Κύπρου και Ελλάδας, στα αγωνίσματα 100 μ., 400 μ. και 1.500 μ., στο μήκος, στη σφαίρα και στο ακόντιο για τους άνδρες, ενώ στις γυναίκες τα αγωνίσματα 100 μ., 800 μ., μήκος,  σφαίρα και ακόντιο.

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Τεχνική Επιτροπή των ΛΕΜΕΣΙΩΝ, η οποία ορίστηκε από την Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού για την όσο το δυνατό πιο άρτια διοργάνωση, επιτέλεσαν αξιόλογη και σοβαρή δουλειά, βοηθούμενοι παράλληλα και από τα μέλη της

Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και από τους εκπροσώπους όλων των αθλημάτων που θα γίνουν στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και τους αξίζουν θερμά  συγχαρητήρια.

 Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας.  Είμαι σίγουρος ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, θα δώσετε την ανάλογη προβολή και στη φετινή μας προσπάθεια για να μπορέσουμε να προσφέρουμε προς το φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού και όχι μόνο, ένα δεκαήμερο ξεχωριστών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες εκφράζουμε και στους χορηγούς των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2007, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού Λτδ, την Εταιρεία Phil Andreou Public Ltd,  την Εταιρεία HERCULES, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Εταιρεία ΛΟΕΛ ΛΤΔ, την Εταιρεία HANSEATIC, τη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙΣΤΗΣ, την Εταιρεία MEDOCHEMIE, τις Κυπριακές Αερογραμμές, την Ελληνική Τράπεζα, την Alpha Τράπεζα, την Εταιρεία DELOITTΕ, τη Λαϊκή Τράπεζα, Την Τράπεζα Κύπρου, το ΡΙΚ και την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ως χορηγούς επικοινωνίας και όλους όσους μας βοήθησαν και θα βοηθήσουν στην όσο το δυνατό πιο άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Τέλος καλούμε όλους τους Λεμεσιανούς, να αγκαλιάσουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όλες τις εκδηλώσεις και να είναι μαζί μας, λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 
 
 
 

 

 
epohi