logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει τnν Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12μ. στο Δημοτικό Μέγαρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ»2015

 

γαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αγαπητοί χορηγοί των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2015

Αγαπητοί συνδιοργανωτές των διαφόρων αθλημάτων

Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης


Με κεντρικό σύνθημα «έλα και εσύ, κάνε την άσκηση τρόπο ζωής» με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μας με την ευκαιρία των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2015»


Τα «ΛΕΜΕΣΙΑ», η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που οργανώνεται από τις τοπικές αρχές, διοργανώνεται και φέτος  από το Δήμο μας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού αποφάσισε και φέτος την πραγματοποίηση των 16ων ΛΕΜΕΣΙΩΝ δίνοντας και πάλι την ευκαιρία στους Λεμεσιανούς να χαρούν ένα δεκαήμερο αθλητικών διοργανώσεων με κορωνίδα το Διεθνή Αγώνα Δρόμου 10χλμ «Μάριου Αγαθαγγέλου»


Πλούσια σε εκδηλώσεις και φέτος η διοργάνωση που παρά τις περικοπές στον προϋπολογισμό θα προσφέρει ευκαιρίες στο κοινό για άθληση και ψυχαγωγία.


Οι καινοτομίες δεn λείπουν..


Σπουδαιότερη θεωρείται η εκδήλωση « run in colour »

Το Run in Colour είναι διεθνής εκδήλωση που περιλαμβάνει 5 χιλιόμετρα τρέξιμο ή περπάτημα γεμάτα με χρώμα .Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα από τον Εναέριο μέχρι το Παλιό Λιμάνι και θα καταλήξει στον Εναέριο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση. Η εκδήλωση αποτελεί την τελετή έναρξης των φετινών Λεμεσίων και τα έσοδα της θα διατεθούν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου.


Στη φετινή διοργάνωση έχουν προστεθεί οι ακόλουθες νέες εκδηλώσεις:

  • Καλαθόσφαιρα σε αναπηρικά καροτσάκια 24/10/15 Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο, 10:00 το πρωί
  • Indoor rowing κωπηλασία σε εσωτερικό χώρο 17/10/15 κλειστή αίθουσα λυκείου Λινόπετρας από το Ν.Ο.Λ., 4:30 το απόγευμα.

Τα θαλάσσια αθλήματα σε συνεργασία με το Ν.Ο.Λ., παραμένουν στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

και προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει αγώνες ιστιοπλοΐας, κανοε καγιάκ και τουρνουά υδατοσφαίρισης .

Το πυγμαχικό σωματείο θα διοργανώσει στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ τους πυγμαχικούς αγώνες με δικά του έξοδα και θα χαρίσει στους φίλους της πυγμαχίας ένα ξεχωριστό διήμερο..

Οι βετεράνοι αθλητές στίβου θα συναντηθούν και φέτος στο Λανίτειο Στάδιο

Όλα αυτά τα χρόνια τα ΛΕΜΕΣΙΑ έχουν αποκτήσει πιστούς φίλους οι οποίοι στηρίζουν με συνέπεια την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το θεσμό. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη εάν δεν εκφράζαμε τις θερμές και από καρδιάς ευχαριστίες μας για τη σταθερή, αδιάκοπη και ουσιαστική βοήθεια τους.


Με τη σωστή οργάνωση, τη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων – της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, της Τεχνικής Επιτροπής των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και των χορηγών - τα «ΛΕΜΕΣΙΑ» είμαστε βέβαιοι ότι θα υλοποιήσουν μια αξιοπρεπή διοργάνωση με την οποία θα επαναβεβαιώνεται το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Λεμεσού για τον αθλητισμό

Δε θα μπορούσε ούτε φέτος από τα ΛΕΜΕΣΙΑ να απουσιάζει και η τελετή βράβευσης των άριστων αθλητών και σωματείων της πόλης.

Στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» θα τιμηθούν και φέτος τα παιδιά της πόλης μας που αρίστευσαν στο δύσκολο και επίπονο δρόμο του αθλητισμού.

Στη βράβευση αρίστων αθλητών και σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/10/15 θα τιμηθούν με ειδική βράβευση

  • ο Κυριάκος Ιωάννου για την πρόκριση του στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου και για την επίτευξη του ορίου για συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pιο
  • ο Παύλος Κοντίδης με ειδική βράβευση για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΙSAF) στην πόλη Τσινγκντάο και
  • η παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελεντρίτου για το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2015 στην Γλασκώβη της Σκωτίας.

Στη βράβευση των αθλητικών προτύπων θα τιμηθούν για τη μεγάλη τους προσφορά γνωστοί αθλητικοί παράγοντες της Λεμεσού που συνέβαλαν αποφασιστικά στα αθλητικά πράγματα της πόλης.

Αναλυτική αναφορά στις αθλητικές δραστηριότητες θα γίνει από την Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Πέρσα Παπαϊωάννου.

Θα ήθελα τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας.

Είμαι σίγουρος ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος , θα δώσετε την ανάλογη προβολή στην προσπάθεια μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού και της Κύπρου ένα δεκαήμερο ξεχωριστών αθλητικών αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Ευχαριστίες εκφράζουμε ξανά και στους χορηγούς των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ» που διαχρονικά πλέον στηρίζουν το θεσμό.

MEDOCHEMIE

DELOITTE

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

HERCULES

ΚΟΑ

TOTAL SERVE

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

και το χορηγό επικοινωνίας

το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ)


Καλούμε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, να αγκαλιάσουν όπως τα προηγούμενα χρόνια όλες τις εκδηλώσεις και να είναι μαζί μας , λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 

 

epohi