logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Αθλητικών Προτύπων και Άριστων Αθλητών της πόλης μας που θα γίνει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» με την ευκαιρία της διοργάνωσης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2014

-          Αγαπητοί Βουλευτές,
-          Αγαπητή Πρόεδρε του ΚΟΑ
-          Αγαπητέ κ. Χατζηπαναγή
-          Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
-          Αγαπητοί τιμώμενοι,
-          Φίλες και φίλοι

Ακόμα μια χρονιά  σας καλωσορίζουμε στην ετήσια τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων της πόλης μας, στα πλαίσια της  διοργάνωσης των  ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2014.

Η  θεσμοθέτηση  και πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων  παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και αντιξοότητες,  καταδεικνύει  ακόμη μια φορά   την δράση και τη δυναμική  που μπορεί να αναπτύξει η τοπική αυτοδιοίκηση,  πόσο  άμεσα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των δημοτών αλλά και πόσο απτά είναι αυτά τα αποτελέσματα.

Είναι γνωστή σε όλους η αξία του αθλητισμού και ο σπουδαίος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στη ζωή του ανθρώπου και ιδιαίτερα στην εποχή μας σε   μια δύσκολη περίοδο όπου η παρατεταμένη  οικονομική  κρίση  αναγκάζει   όλους μας, αλλά ειδικώτερα το Δήμο  σ’ ένα αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για τη βασική   λειτουργία του.  

Παρά ταύτα η  σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέχει στους πολίτες δυνατότητες και ευκαιρίες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και προαγωγής της υγείας τους.  

Ταυτόχρονα τα ΛΕΜΕΣΙΑ και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις    δίνουν  την ευκαιρία να τιμηθούν   όσοι έχουν  διακριθεί  και προβάλλουν την πόλη μας  αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

 Δυστυχώς σήμερα οι νέοι μας χωρίς να είναι υπεύθυνοι βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της κρίσης.

Δικαιολογημένα νιώθουν απογοήτευση ,αβεβαιότητα, ανασφάλεια για το μέλλον.

Μια απάντηση στα πιο πάνω  είναι η συστηματική προσπάθεια , η προσήλωση στους στόχους,  η διάκριση,  ο αγώνας, η αριστεία, όλα αυτά που φέρνουν όλους εσάς εδώ.

Με τα πιο πάνω στη σκέψη μας ,  ο Δήμος διοργανώνει για  δέκατη πέμπτη   συνεχή χρονιά τα ΛΕΜΕΣΙΑ, ένα αθλητικό γεγονός μοναδικό στην Κύπρο μ’ ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα, με τη σταθερή βοήθεια και την οικονομική στήριξη παραδοσιακών  φίλων  των ΛΕΜΕΣΙΩΝ .

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος και η πόλη μας αναγνωρίζει και τιμά ανθρώπους που η  προσφορά τους στον αθλητισμό ήταν σημαντική.

Και αυτή τη φορά θα τιμήσουμε άτομα που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό ως αθλητικοί και διοικητικοί παράγοντες.

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να εκφράσω  την ευαρέσκεια μου και για τη φετινή διοργάνωση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και  να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές για την επιτυχή διοργάνωση της σημερινής μας εκδήλωσης με ιδιαίτερη αναφορά στην  Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού και στην Πρόεδρο της  κα Πέρσα Παπαϊωάννου.

Να ευχαριστήσω   τους χορηγούς μας  που  η  οικονομική και  ηθική τους ενίσχυση  στηρίζει το

Δήμο και  τον θεσμό.

Τέλος θα ήθελα να καλέσω όλους του Δημότες να συμβάλουν με τον τρόπο τους, με τη συμμετοχή τους  στις φετινές εκδηλώσεις  των ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

Ευελπιστούμε  ότι κάθε χρόνο θα έχουμε περισσότερους αθλητές που θα τιμούνται για τις αθλητικές τους τοπικές, παγκύπριες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.   

Να κάνουμε όλοι μαζί το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης «γυμνάζομαι , αθλούμαι δίνω χρώμα στη ζωή μου», οδηγό  για καλύτερη ποιότητα ζωής, για μια καλύτερη πόλη, για ένα καλύτερο αύριο.


 
epohi