logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Αθλητικών Προτύπων και Άριστων Αθλητών της πόλης μας που θα γίνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» με την ευκαιρία της διοργάνωση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2013

-   Αγαπητέ Υπουργέ,

  • Αγαπητοί Βουλευτές,
  • Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,
  • Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
  • Αγαπητοί τιμώμενοι,
  • Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω για ακόμα μια χρονιά στην αθλητική γιορτή της Λεμεσού, στην τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων της πόλης μας, στα πλαίσια της διοργάνωσης των  ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2013.

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ πραγματοποιούνται σε μια περίοδο  παρατεταμένης οικονομικής κρίσης,  η οποία ταλανίζει την Ευρώπη και η οποία οδήγησε την πατρίδα μας σε μια
πρωτόγνωρη ύφεση και στασιμότητα. Οι επιπτώσεις της   υποχρεώνουν   το Δήμο  σ’ ένα αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για τη βασική   λειτουργία του και   η πραγματοποίηση τόσο  της εκδήλωσης αυτής όσο και των ΛΕΜΕΣΙΩΝ γενικά, γίνεται πραγματικά κάτω από δύσκολες  συνθήκες που αναδεικνύει όμως ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον και την αγάπη του Δήμου μας για τον αθλητισμό.

Επιπρόσθετα  μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε  όσους έχουν  διακριθεί  σ’ όλο το φάσμα του αθλητικού γίγνεσθαι , να επαινέσουμε  πράξεις και  αξίες που τιμούν την πόλη μας  αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

 Τα κοινωνικά μηνύματα που κουβαλά ο αθλητισμός  μπορούν να παρακινήσουν ιδιαίτερα σήμερα το λαό και τη νεολαία να αγωνιστούν για το μέλλον τους .

Να παλέψουν για το δικαίωμα της δουλειάς, της μόρφωσης, της υγείας , της καλύτερης ζωής. Ειδικά στη σημερινή εποχή  ο αθλητισμός ενεργοποιεί δυνάμεις  και κτίζει συνειδήσεις ενάντια στα αδιέξοδα της εποχής μας…  

Με τα πιο πάνω στη σκέψη μας ,  ο Δήμος διοργανώνει για δέκατη τέταρτη  συνεχή χρονιά τα ΛΕΜΕΣΙΑ, μια αθλητική διοργάνωση, μοναδική στη Κύπρο.  Μειώνει  μεν τον προϋπολογισμό  και τη διάρκεια τους αλλά  με τη βοήθεια  και την οικονομική συνδρομή παραδοσιακών  φίλων  των ΛΕΜΕΣΙΩΝ διατηρεί το θεσμό και στοχεύει σε μια αξιοπρεπή και φέτος παρουσία.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η φετινή τελετή βράβευσης  είναι αφιερωμένη   στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας   Μαριάννας Ζαχαριάδη.

Στις  ειδικές βραβεύσεις   θα βραβευθούν :

η  παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελεντρίτου

για το χρυσό,  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Καναδά.

 ο ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού για την κατάκτηση του  κυπέλου  Κύπρου 2012 – 2013.

ο  παρολυμπιονίκης Αντώνη Αρέστη η  παγκόσμια πρωταθλήτρια   της κολύμβησης Therese Alshammar  και  η νεαρή αθλήτρια του κανόε καγιάκ Χριστιάνα Παύλου.

Στα αθλητικά πρότυπα τιμούμε την ομάδα της δεκαετίας 1990 - 2000 του  ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού.

 

Αγαπητοί μου αθλητές

Η  λέξη αθλητισμός ως έννοια διαμορφώθηκε  στους μετά ομηρικούς χρόνους  και  πιθανότατα καθιερώθηκε  στους Ολυμπιακούς αγώνες κατά τον 8ο π.χ. αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά,  έμειναν όμως σταθερές και αναλλοίωτες οι πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Είναι γι αυτό που χωρίς αμφιβολία εσείς οι αθλητές  και οι αθλήτριες όπως και οι διακρίσεις σας είναι τα κεντρικά πρόσωπα σ΄ αυτή την εκδήλωση. Πρέπει να γνωρίζετε  ότι ειδικά για τους νέους αποτελείτε  πρότυπα και ως τέτοια ο Δήμος σας τιμά.

Πριν κλείσω το χαιρετισμό μου θέλω να εκφράσω  την ευαρέσκεια μου για τη φετινή διοργάνωση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και  να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση της σημερινής μας εκδήλωσης με ιδιαίτερη αναφορά στην Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κα Πέρσα Παπαϊωάννου.

Να ευχαριστήσω   τους χορηγούς μας που  η  οικονομική και  ηθική τους ενίσχυση  στηρίζει το Δήμο και  τη διοργάνωση.

Τέλος θα ήθελα  να  ευχαριστήσω  όλους εσάς, που είσαστε εδώ  και να ευχηθώ σ’ όλους τους αθλητές και αθλήτριες  περισσότερες  επιτυχίες.

 
 

 

 
epohi