logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει τnν Τρίτη  15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12μ. στο Δημοτικό Μέγαρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ» 2013
 
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Αγαπητοί χορηγοί των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2013

Αγαπητοί συνδιοργανωτές  των διαφόρων αθλημάτων

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μας με την ευκαιρία των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2013» 

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ διοργανώνονται πραγματικά κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες για το Δήμο.
Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής περισυλλογής που μας οδηγεί  καθημερινά σ ένα αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των οικονομικών πόρων που θα βοηθήσουν την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής μηχανής, το  δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση  της επιτροπής νεολαίας και αθλητισμού αποφάσισε την πραγματοποίηση τους  μόνο για ένα τριήμερο με  μειωμένο προϋπολογισμό  και με τη διεξαγωγή αθλημάτων που  θα είχαν περισσότερη μαζικότητα και συμμετοχή του κοινού.

 Έτσι αποφασίστηκε η διοργάνωση του δρόμου 10χλμ «Μάριου Αγαθαγγέλου» και η ποδηλασία. Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα παραδοσιακά   αθλήματα που κάθε χρόνο συμμετέχουν  στη διοργάνωση  να παραμείνουν εκτός, όπως  και μια σπουδαία για τη νεολαία διοργάνωση,  ο μουσικός διαγωνισμός νεανικών συγκροτημάτων να μην διοργανώνεται…, οδυνηρές αλλά απαραίτητες αποκοπές στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε το θεσμό..

Φέτος παρά τη μειωμένη παρουσία αθλημάτων εντάσσονται στο πρόγραμμα θαλάσσια αθλήματα  σε συνεργασία με το Ν.Ο.Λ., όπου τονίζουμε ότι ανάλαβε και όλα τα έξοδα της διοργάνωσης τους. 
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού όντας παραθαλάσσιος Δήμος πάντα θεωρούσαμε ότι θα αθλήματα της θάλασσας έπρεπε  να υπάρχουν στο πρόγραμμα των ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

 Η καινοτομία αυτή  έρχεται να αναπληρώσει μια σημαντική απουσία και να προσφέρει στο κοινό  μια πανδαισία  θαλάσσιων αθλημάτων , όπως αγώνες κανόε καγιάκ, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας, υδατοσφαίρισης και ένα διεθνή αγώνα κολύμβησης με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης να συμμετέχουν.

Το πυγμαχικό σωματείο θα διοργανώσει στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ  τους πυγμαχικούς αγώνες με δικά του έξοδα και θα χαρίσει στους λάτρεις της πυγμαχίας ένα ξεχωριστό τριήμερο..

Οι  βετεράνοι αθλητές στίβου θα συναντηθούν και  φέτος  στα ΛΕΜΕΣΙΑ μετά από απόφαση τους να καλύψουν όλα τα έξοδα.

Στο οδοιπορικό των τελευταίων 13 χρόνων τα ΛΕΜΕΣΙΑ έχουν πια αποκτήσει πιστούς φίλους οι οποίοι στηρίζουν με συνέπεια την προσπάθεια που καταβάλλεται για  να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το θεσμό. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη εάν δεν εκφράζαμε τις θερμές και από καρδιάς ευχαριστίες μας για τη σταθερή, αδιάκοπη και ουσιαστική βοήθεια τους.

Τα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε και ότι θα αντεπεξέλθουμε  στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.
 
Με τη σωστή οργάνωση τη  συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων – της επιτροπής νεολαίας και αθλητισμού, της τεχνικής επιτροπής των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και των χορηγών, τα «ΛΕΜΕΣΙΑ» θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ζωντανό το θεσμό και να πραγματοποιήσουν μια αξιοπρεπή διοργάνωση όπου για ακόμη μια φορά θα επιβεβαιώνεται
το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Λεμεσού για τον αθλητισμό.

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται ο κόσμος να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις να στηρίξει τους αθλητές και να συμβάλει στην επιτυχία και των φετινών ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

Επιπλέον,  δε θα μπορούσαν  τα ΛΕΜΕΣΙΑ να γίνουν και  η τελετή βράβευσης των άριστων αθλητών και σωματείων της πόλης να μην πραγματοποιηθεί.
Στο πολιτιστικό κέντρο « Πάνος Σολομωνίδης» η αθλητομάνα Λεμεσός θα τιμήσει και φέτος τα παιδιά της που αρίστευσαν στο δύσκολο και επίπονο  δρόμο του αθλητισμού.

Στη βράβευση  αρίστων αθλητών και σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/10/13 θα βραβευθεί η παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελεντρίτου για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Καναδά.
Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν  επίσης για τον παρολυμπιονίκη Αντώνη Αρέστη , για τη νεαρή αθλήτρια του κανόε καγιάκ Χριστιάνα Παύλου , για την παγκόσμια πρωταθλήτρια   της κολύμβησης Terese Alchamar και   τον κυπελλούχο  Κύπρου  ΑΠΟΛΛΩΝ για την κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου την περίοδο 2012-2013. Η τελετή αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης  πρωταθλήτριας του στίβου Μαριάννας Ζαχαριάδη.

Στη βράβευση των αθλητικών προτύπων θα τιμηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού της δεκαετίας 1990- 2000 για τα δύο πρωταθλήματα και το ένα  κύπελλο  που κατέκτησαν.

 

Αναλυτικά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες

Παρασκευή  18/10/2013
18:00   Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας - Φυτίδειο Αθλητικό 
Κέντρο
Αποτελεί κορυφαία αθλητική γιορτή για τους φίλους της πυγμαχίας στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη, καθώς η φήμη του αγώνα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου και απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Το τουρνουά πυγμαχίας θα συνεχιστεί  το Σάββατο 19/10/13 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20/10/2013.

Σάββατο 19/10/2013

10:00  Κανόε καγιάκ  μπροστά από το ναυτικό όμιλο     
Λεμεσού.
Οι αγώνες που  διεξαχθούν  θα είναι απόστασης 200 μέτρων με τη συμμετοχή αθλητών στην ανοικτή κατηγορία ανδρών, γυναικών και τα μίνι καγιάκ. Οι κούρσες θα είναι ανά δυο  αθλητές με την μορφή νοκ άουτ όπου αυτός που θα κερδίζει θα περνά στον επόμενο γύρο μέχρι να βγει ο νικητής.

16:00 Διεθνής αγώνας δρόμου 10χλμ «Μάριου Αγαθαγγέλου»    νότια είσοδος του δημοτικού κήπου
Διοργανώνεται στη  μνήμη του κορυφαίου αθλητή Μάριου Αγαθαγγέλου. Παράλληλα με τον αγώνα 10 χλμ θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 3χλμ και 1χλμ για παιδιά.

17:00   Διεθνής  κολυμβητική συνάντηση αθλητικό κέντρο 
Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό.Η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση θα συνεχιστεί και την Κυριακή  20 Οκτωβρίου 2013 και 16:00 ώρα  στο κλειστό Κολυμβητήριο Αγρού με την συμμετοχή κολυμβητών τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο και   θα είναι υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας ΕρασιτεχνικήςΚολύμβησης.

Κυριακή 19/10/13

8:00   Κωπηλασία  εκκίνηση θαλάσσιος χώρος απέναντι από την εκκλησία των Καθολικών
Το ελκυστικό άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας γίνεται συνεχώς και πιο δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Κύπρο η παράκτια κωπηλασία ξεκίνησε από το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

10:00  Ποδηλατοδρομία εκκίνηση χώρος στάθμευσης 
Εναερίου. Διοργανώνεται ο καθιερωμένος ποδηλατικός γύρος Λεμεσού ,  σε συνεργασία με το ποδηλατικό όμιλο Λεμεσού και την Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων.

12:00  Υδατοσφαίριση  κολυμβητήριο ΚΟΤ
Θα έχει την μορφή μίνι τουρνουά με τη συμμετοχή των 3 μικτών ομάδων παίδων και νέων υδατοσφαίρισης (με αναλογία 3 / 4 αντίστοιχα), που έχουν έδρα τη Λεμεσό, δηλ. των Ομάδων του Ν.Ο. Λεμεσού, Ν.Ο. Αμμοχώστου και Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12.00, 13:30 και 15:00 κατόπιν  κλήρωσης για την ώρα διεξαγωγής του κάθε αγώνα

13:00  Ιστιοπλοΐα μπροστά από το θαλάσσιο χώρο Εναερίου
Ο αγώνας ιστιοπλοΐας θα πραγματοποιηθεί σε δύο κατηγορίες, σκαφών optimist και μια  γενική κατηγορία σκαφών.
Ο στίβος του αγώνα θα είναι στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον εναέριο και σε κάθε κατηγορία θα γίνουν 3 κούρσες.

16:00   Συνάντηση στίβου βετεράνων αθλητών Λανίτειο  
Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος αθλητές από Κύπρο Ελλάδα και διάφορες χώρες του εξωτερικού. Θα γίνουν τα εξής αγωνίσματα:
Ανδρών: μήκος, σφαίρα, ακόντιο, και δισκοβολία  100μ , 200μ, 800μ ,3000μ
Γυναικών: μήκος, σφαίρα, ακόντιο, και δισκοβολία  100μ 200μ, 400μ, 800μ

Θα ήθελα  τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας.

Είμαι σίγουρος ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος , θα δώσετε την ανάλογη προβολή στην προσπάθεια   μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού  και όχι μόνο ένα τριήμερο ξεχωριστών αθλητικών αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες εκφράζουμε ξανά και στους χορηγούς των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ» που διαχρονικά πλέον στηρίζουν το θεσμό..

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
MEDOCHEMIE KAI THN AVATON COMMUNICATIONS
PRIME -TEL
ΚΟΑ
ΟΠΑΠ
DELOITTE
PHIL ANDREOU
HERCULES
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
TOTAL SERVE
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΕΜΕΣΟΣ»

Τέλος καλώ όλους τους Λεμεσιανούς, να αγκαλιάσουν όπως τα  προηγούμενα χρόνια όλες τις εκδηλώσεις και να είναι μαζί μας , λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες ή παρακολουθώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 

 
 

 

 
epohi