logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τα Μεγάλα Μπαλέτα, τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 και ώρα 12.00 μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τα «Μεγάλα Μπαλέτα», μια ξεχωριστής εμβέλειας και μεγέθους πολιτιστική εκδήλωση, η οποία έχει πια καταστεί θεσμός και έχει καταξιωθεί και πάρει τη θέση της ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού.

Μετά από μια σειρά φημισμένων μπαλέτων, που είχαν προηγηθεί, ανάμεσα στα οποία τα μπαλέτα Μπολσόϊ, Κίροφ και Κρεμλίνου, το Εθνικό Μπαλέτο της ΄Οπερας της Βουδαπέστης και το ιρλανδέζικο χορευτικό συγκρότημα Lord of the Dance, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε το περασμένο καλοκαίρι, φέτος φιλοξενούμε την περίφημη Ισπανική ομάδα χορού της Carmen Mota στο Fuego, ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα ήχου, φωτός, χρώματος και κίνησης, που καταφέρνει να προχωρήσει την παράδοση του ισπανικού φλαμέγκο ακόμη πιο πέρα, με την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του.

Το συγκρότημα αποτελείται από 45 άτομα και οι ρυθμοί του Fuego αναμειγνύονται με τις γνωστές συνθέσεις μεγάλων μουσουργών, που ερμηνεύονται ζωντανά από ορχήστρα.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή που μπορεί να αγγίξει, να συγκινήσει και να ενθουσιάσει κοινό κάθε ηλικίας και εθνικότητας, με καταπληκτικούς χορευτές, θεαματικά κοστούμια και εξαίρετες χορογραφίες.

Η χορογράφος Carmen Mota, μια από τις γνωστότερες και πλέον καταξιωμένες χορογράφους της Ισπανίας, έχει περιοδεύσει με την παράσταση αυτή τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις με τεράστια επιτυχία.

Το όνομα της χορογράφου είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δυνατό πάθος για τον ισπανικό χορό και η ομάδα χορού την οποία συνέστησε το 1977 παρουσίασε παραστάσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στην Αμερική, ακόμη και την Κίνα.

Στην παράσταση που θα μας παρουσιάσουν το καλοκαίρι αυτό, συνεργάζεται μαζί της και ο διάσημος Ισπανός χορογράφος Joaquin Marcello, σε μια χωρίς προηγούμενο πρόσμειξη ταλέντου, γνώσεων και φαντασίας.

Θα δοθούν δυο παραστάσεις του Fuego από την ομάδα χορού της Carmen Mota, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουλίου 2007 στο Δημοτικό Κηποθέατρο.

Αναμφίβολα, τα «Μεγάλα Μπαλέτα» κατάφεραν να καταστήσουν τη Λεμεσό σημείο αναφοράς στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, γιατί ακριβώς προσελκύουν όχι μόνο το ντόπιο κοινό, αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες.

Για να γίνει εφικτή η πολιτιστική αυτή προσφορά του Δήμου μας στον τομέα των ποιοτικών και υψηλού επιπέδου θεαμάτων, έχουμε τη συμπαράσταση και αρωγή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και μιας πληθώρας άλλων χορηγών, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, γιατί βρίσκονται στο πλευρό μας.

Δεν έχω παρά να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος μας θα πράττει ότι είναι δυνατό για τη διαρκή αναβάθμιση της πολιτιστικής ποιοτικής προσφοράς.

 
 
 
 

 

 
epohi