logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου, την Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 στις 10.00 π.μ.

Σας χαιρετώ και σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στην φετινή μας γιορτή.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το 2012 ο τόπος μας, η Λεμεσός συνέχισε να ηγείται της ανάπτυξης, με τον Δήμο μας  παρά τον σημαντικό περιορισμό των εσόδων μας, να συνεχίζει με τον καλύτερο και προσφορότερο τρόπο να αξιοποιεί τις υπάρχουσες δυνατότητες, να δημιουργεί νέα έργα υποδομής και να προτείνει νέες πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές και άλλες δράσεις.

Ο Δήμος σε αυτό τον χρόνο συγκράτησε τις δαπάνες του, μείωσε ουσιαστικά το προσωπικό του, κάλυψε τις ετήσιες οικονομικές του υποχρεώσεις, περιλαμβανομένων και των δόσεων των ενοποιημένων και άλλων δανείων ύψους €3 εκ., βελτίωσε τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των έργων ανάπτυξης και εξασφάλισε νέους πόρους από ποικίλες πηγές, ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικές χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, δωρεές, προσφορές υλικών και υπηρεσιών, γεγονός πρωτόγνωρο για το Δήμο μας και γενικά τις τοπικές αρχές.

Ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα όπως –

-         Η πλήρης ανακατασκευή του Ζωολογικού Κήπου.

-         Η δημιουργία και λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου.

-         Η αποκατάσταση του κτιρίου και λειτουργία του Παττιχείου Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών της πόλης.

-         Το δυτικό μέρος του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου.

-         Η αγορά νέων μηχανημάτων.

-         Η πιστοποίηση του Δήμου με το διεθνές ποιοτικό πρότυπο «Investors in People

-         ΄Εγιναν μικρά και μεγάλα έργα εξωραϊσμού και ανάπτυξης στις συνοικίες, ύψους €6 εκ.

-         Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επιθυμώ να υπογραμμίσω την συμβολή του Δήμου Λεμεσού στην εξασφάλιση από τον ΣΑΛΑ χρηματοδοτήσεων ύψους €57 εκ. περίπου για την κατασκευή των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φύλας που θα αντιμετωπίσουν τα γνωστά προβλήματα.

Για το σημαντικό έργο του παρόντος έτους ευχαριστώ όλες τις ομάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους επικεφαλής και τα μέλη τους.  Τους ευχαριστώ ακόμα για τον καθοριστικό τους ρόλο στην διατήρηση  κλίματος συναίνεσης και συλλογικής ευθύνης, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών της.  Ξεχωριστή και ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συμβολή του Αντιδημάρχου μας κ. Σ. Στούππα.

Το 2013 μας έρχεται με πολλά και σημαντικά έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ άλλα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός αυτού, με σαφή πρόθεση, ανεξάρτητα των οικονομικών συνθηκών να μην χαλαρώσουμε τις προσπάθειες μας, ούτε να μειώσουμε τον βηματισμό μας.

Η δική μας θέληση και αποφασιστικότητα εκτιμούμε ότι επηρεάζει ολόκληρη την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές, τους ντόπιους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για την συνεισφορά τους σε αυτή την κοινή επιδίωξη τους Τμηματάρχες, Προϊσταμένους, λειτουργούς και όλο το προσωπικό του Δήμου.  Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε προς τα Διοικητικά Συμβούλια, τη διεύθυνση και το προσωπικό όλων των οργανισμών του δημόσιου και ημικρατικού τομέα, για τη βοήθεια και κατανόηση τους.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την Αν. ΄Επαρχο μας κα Κρίστια Ροδοσθένους, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα της και με την οποία έχουμε μια άκρως παραγωγική και γόνιμη συνεργασία.

Ευχές και ευχαριστίες διαβιβάζουμε προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για την υπομονή, την εμπιστοσύνη, την συναντίληψη και την κατανόηση που επιδεικνύουν και κυρίως για τον ενστερνισμό του οράματος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου για μια νέα Λεμεσό.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά!

Εύχομαι ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στην Κύπρο, λύση και επανένωση του τόπου μας.

 
 

 

 
epohi