logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Αθλητικών Προτύπων και Άριστων Αθλητών της πόλης μας που έγινε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» με την ευκαιρία της διοργάνωσης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2012

Σας καλωσορίζω ακόμα μια χρονιά στην αθλητική γιορτή της Λεμεσού η οποία έχει ως στόχο τη βράβευση των αρίστων αθλητών και σωματείων της πόλης μας στα πλαίσια της διοργάνωσης των δεκάτων τρίτων ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

Η φετινή χρονιά θα πρέπει να τονίσουμε  ότι ήταν μια πλούσια χρονιά σε αθλητικά γεγονότα για την πόλη μας.  Μια χρονιά η οποία θα μείνει ανεξίτηλα  γραμμένη στη μνήμη όλων των συμπολιτών μας.

Ακόμη μια φορά η Λεμεσός αποδεικνύει πως είναι μια αστείρευτη αθλομάνα πόλη η οποία φέτος έκανε όμως τους συμπολίτες μας  και όλους τους Κύπριους να χαρούν και να νοιώσουν περήφανοι.

Μετά από 44 χρόνια στέφεται πρωταθλήτρια η ΑΕΛ, ένα γεγονός που από μόνο του ήταν αρκετό να ξεσηκώσει μεγάλο μέρος των Λεμεσιανών και να τους προσφέρει μοναδικές στιγμές χαράς.

Ακολούθησε το ανεπανάληπτο επίτευγμα του αγαπητού Παύλου Κοντίδη ο οποίος πραγματικά έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του   αθλητισμού  της πατρίδας μας.

Χρειάστηκαν πάρα πολλά  χρόνια για να πανηγυρίσει η Κύπρος μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες. 116 χρόνια πριν,  το 1896 στους πρώτους σύγχρονους αγώνες πάλι ένας Λεμεσιανός, ο Ιωάννης Φραγκούδης, έκανε τότε τους πάντες να πανηγυρίσουν για τις επιδόσεις του στη σκοποβολή . 

Ακολούθησε επίσης και ο άθλος της Καρολίνας στους Παραολυμπιακούς αγώνες η οποία υπερβάλλοντας εαυτό (ήταν τραυματισμένη), κατόρθωσε για άλλη μια φορά να μας χαρίσει μια μεγάλη διάκριση.

Οι επιτυχίες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση αλλά και τη δύσκολη θέση πολλών συνανθρώπων μας.

Χρειαζόμαστε πρότυπα, ανθρώπους, κοινωνικά σύνολα, οργανωμένους φορείς που θα σπρώξουν την κοινωνία και τους νέους πιο μπροστά, που θα συγκρατήσουν την πτώση των αξιών και θα ξαναδώσουν νόημα στη νέα γενιά και κουράγιο στην παλιά.

Οι προσπάθειες όλων των αθλητών μας, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα πως με αγωνιστικό πνεύμα , στοχοπροσήλωση και πίστη στις δυνάμεις τους μπορούν να πετύχουν πολλά.

Ζούμε σε μια ιδιαίτερη εποχή όπου νέες έννοιες έχουν εισβάλει και προσπαθούν να κυριαρχήσουν  στη ζωή μας. Οι λαοί  μετρούνται με βάση την οικονομική τους ευρωστία με  μέτρα  ή μνημόνια.

Εσείς όμως όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει προσπάθεια, θέληση, σθένος και με τις επιδόσεις και τις νίκες σας λειτουργείτε  ως αντίδοτο και μπορείτε επηρεάσετε θετικά   το λαό μας στην δύσκολη αυτή περίοδο.

 

Αγαπητοί φίλοι

Είναι πλούσια σε περιεχόμενο η αποψινή βραδιά.  Πέραν από τις βραβεύσεις των Ολυμπιονικών, απόψε τιμούμε όλους τους άριστους αθλητές της χρονιάς της πόλης μας που με τις επιδόσεις τους κατάφεραν να διακριθούν.  Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ακόμη πιο υψηλούς στόχους .

Στα αθλητικά πρότυπα θα τιμηθεί η ομάδα της ΑΕΛ της δεκαετίας 1980 – 1990.

Μεταξύ άλλων θα βραβευτεί από την Ολυμπιακή Ακαδημία ο Δήμος και ο πρώην Δήμαρχος Δρ Δημήτρης Κοντίδης  που ξεκίνησε και στήριξε το θεσμό των ΛΕΜΕΣΙΩΝ. 

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με σαράντα απεικονίσεις αρχαιολογικών ευρημάτων παρουσιάζει ο ΚΟΑ.  Επίσης ένα 20λεπτο ντοκιμαντέρ παραγωγής ΚΟΑ και ΡΙΚ όπου φαίνεται ο αθλητισμός και οι επιδόσεις των αθλητών από 1896 μέχρι σήμερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους χορηγούς μας που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση συνεχίζουν να στηρίζουν το θεσμό.

 

 

 
epohi