logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου στην εκδήλωση στο Κουβέϊτ, 16 - 18 Ιουνίου 2007

Κυρίες και Κύριοι
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με τους εκπροσώπους της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Κουβεϊτ και συγχαίρουμε ιδιαίτερα τον κ. Αργυρού και τον τουριστικό του οργανισμό που είχε την πρωτοβουλία της επίσκεψης μας αυτής.

Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, της Κύπρου και του Κουβεϊτ είναι ιδιαίτερα στενές και αρμονικές και χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό και προσήλωση σε πανανθρώπινες αρχές και αξίες.  Γενικότερα θα τόνιζα τις εξαιρετικές σχέσεις που η Κύπρος διατηρεί με ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Ξεχωριστές σχέσεις και επαφές στη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων έχουν δημιουργηθεί με την πόλη μας, τη Λεμεσό, στην οποία πολλοί φίλοι μας από το Κουβεϊτ απέκτησαν ακίνητη ιδιοκτησία, κάνουν τις διακοπές τους ή χρησιμοποιούν ως κέντρο για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, κτίστηκαν προσωπικές φιλικές σχέσεις μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων και οικογενειών της Λεμεσού και του Κουβέϊτ.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία «Jeesera» έχει δρομολογήσει απευθείας πτήσεις με την Κύπρο, διάρκειας μόλις δυο ωρών και είκοσι λεπτών και εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση γι' αυτό.  Πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει αφάνταστα τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων μας, τις αμοιβαίες επισκέψεις, αλλά κυρίως θα διευκολύνει τις τουριστικές ανταλλαγές και τους επιχειρηματίες.

Η Κύπρος και ειδικότερα η Λεμεσός ήταν πάντοτε μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, με πολλά πλεονεκτήματα.

Η ένταξη όμως της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση έχει αυξήσει κατακόρυφα αυτά τα πλεονεκτήματα και κατέστησε τη Λεμεσό ένα διεθνές και ευρωπαϊκό, επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο.

Η πόλη μας είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Κύπρου, που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.  Με την παρουσία εκατοντάδων ναυτιλιακών επιχειρήσεων έχει γίνει το μεγαλύτερο κέντρο της Ευρώπης σε θέματα διαχείρισης πλοίων (ship management) και η έδρα χιλιάδων εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων.

Πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία κοντά στην πόλη, μεγάλου τεχνολογικού πάρκου, ενώ την 1η του Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του στη Λεμεσό για την υποδοχή  των πρώτων φοιτητών το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

΄Εχει αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης με εκβάθυνση του στα 15 μέτρα, με νέο κρηπίδωμα 500 μέτρων και μεγάλη αίθουσα επιβατών κόστους 18 εκ. ευρώ.

΄Εχει ταυτόχρονα δοθεί άδεια σε στρατηγικό επενδυτή για δημιουργία εντός της πόλης, Μαρίνας, 1.500 σκαφών με έναρξη εργασιών το 2008. 

Το παλιό λιμάνι της πόλης και πάλιν εντός του 2008 θα μετατραπεί σε ψαρολίμανο, με ποικίλες και ελκυστικές εμπορικές, τουριστικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Στα δυτικά της πόλης έχουν αδειοδοτηθεί τρία γήπεδα γκολφ με μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις γύρω από αυτά, γεγονός που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, αλλά και ιδιώτες αγοραστές.

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από την Ευρώπη και όχι μόνο, επιλέγουν τη Λεμεσό για να αποκτήσουν την εξοχική ή τη δεύτερη τους κατοικία.  Οι αφίξεις τουριστών είναι πάντοτε σε πολύ ψηλά επίπεδα, ενώ η πόλη μας συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες πόλεις σε αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της διαθέτει θαυμάσια τουριστική υποδομή, με ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, συγκεντρώνει δε τελευταία μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων.

Γι' αυτό άλλωστε προγραμματίζεται η ανέγερση στην πόλη συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου 2.500  θέσεων.

Η πόλη μας όπως και ολόκληρη η Κύπρος χαρακτηρίζεται από συνθήκες ασφάλειας και τάξης και άριστη υποδομή σε θέματα οδικού δικτύου, τηλεπικοινωνιών και αερομεταφορών.

Προσφέρει καθαρές θάλασσες, βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία (διεθνής αναγνώριση ποιότητας), φιλικό και κοσμοπολίτικο περιβάλλον με σημαντικές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Λεμεσός συνδυάζει το δυναμισμό και την ανάπτυξη του σήμερα με μια λαμπρή ιστορία 7.000 χρόνων, κατάλοιπα της οποίας με τη μορφή αρχαίων πόλεων και πολιτισμών, αρχαίων θεάτρων και ιερών, περιβάλλουν τη σημερινή πόλη.

Εμείς σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στη Λεμεσό μας και θα χαρούμε ιδιαίτερα να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε την πατροπαράδοτη κυπριακή φιλοξενία, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Σας ευχαριστούμε ακόμα μια φορά.

 
 
 
 

 

 
epohi