logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα   8 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12μ. στο Δημοτικό Μέγαρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ» 2012

 
Αγαπητοί Δημοτικό Σύμβουλοι
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Αγαπητοί χορηγοί των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2012
Αγαπητοί συνδιοργανωτές  των διαφόρων αθλημάτων

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μας με την ευκαιρία των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2012».

Τα «ΛΕΜΕΣΙΑ» η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που οργανώνεται από τις τοπικές αρχές, διοργανώνεται  και φέτος παρά τις δυσκολίες  από το Δήμο μας.

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ έχουν πια καταστεί θεσμός και συμπληρώνουν 13 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της Λεμεσού και ολόκληρης της Κύπρου.


Το 2000, ήταν η χρονιά που το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε τη διοργάνωση των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ». Μέχρι να εξελιχθεί σε ένα θεσμό κύρους για τα αθλητικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης, ο Δήμος διοργάνωνε  το Διεθνή Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων στη μνήμη του αείμνηστου εκπαιδευτικού αθλητή Μάριου Αγαθαγγέλου, ο οποίος με την ενθουσιώδη συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα, αγαπήθηκε από τον κόσμο. 

Με την άρτια οργάνωση, σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων - Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, της Τεχνικής Επιτροπής των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και των χορηγών, τα «ΛΕΜΕΣΙΑ» έχουν επιτύχει τον στόχο των εμπνευστών τους  και κατάφεραν να τα  αναδείξουν σε μία μεγάλη  αθλητική γιορτή της Κύπρου, η οποία επιβεβαιώνει και το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Λεμεσού για τον αθλητισμό.

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία, τόσο  από πλευράς συμμετοχής αθλητών και ομάδων τοπικού, παγκόσμιου και ολυμπιακού επιπέδου, όσο και από πλευράς θεατών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια  των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ», που θα πραγματοποιηθούν   από τις 12 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, αθλητές από πολλές χώρες συναγωνίζονται σε αθλήματα, όπως η πυγμαχία, ο αγώνας δρόμου 10km, και  η ρυθμική γυμναστική.

Τα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ είναι αφιερωμένα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στον  αργυρό Ολυμπιονίκη  μας Παύλο Κοντίδη για τη 2η  θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και στην  Καρολίνα Πελενδρίτου για το αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Θα τιμηθεί ακόμα  η πρωταθλήτρια Κύπρου  ΑΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου την περίοδο 2011-2012.  στην τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19/10/12.

Σημειώνουμε την τελετή έναρξης την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

 Η βραδιά θα αρχίσει μ’  ένα μουσικό ταξίδι από την τραγουδίστρια Έλενα Αναγιωτού που αφιλοκερδώς αποδέχτηκε να συμμετάσχει  και θα συνεχιστεί με το διαγωνισμό νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.

Καινοτομίες της φετινής  διοργάνωσης αποτελούν -

· Διάλεξη που θα γίνει την Τετάρτη 17/10/12 στο Δημοτικό Μέγαρο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φυσιοθεραπευτών, με ομιλητή τον κ. Λάκη Δρουσιώτη και με θέμα «Αν θέλεις να είσαι υγιής μείνε δραστήριος για μια ζωή»

· Εγκαίνια έκθεσης ΚΟΑ  με θέμα «Ο αθλητισμός στην Κύπρο – μια ιστορία αιώνων» που θα φιλοξενείται από τις 17/10/12 στο πολιτιστικό κέντρο  «Πάνος Σολομωνίδης» και που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19/10/12 στα πλαίσια της τελετής βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων

· Σύντομη εκδήλωση της Ολυμπιακής Ακαδημίας και τίμηση του Δρ Δημήτρη Κοντίδη για την προσφορά του στο θεσμό των ΛΕΜΕΣΙΩΝ την Παρασκευή 19/10/12 στην τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων.

· To τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19/10/12 στην αίθουσα λυκείου Πολεμιδιών στις 10 το πρωί για να έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μαθητές του   λυκείου.

Αναλυτικά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες -

 

Σάββατο 13/10/2012

11:00  Skateboard - χώρος στάθμευσης Εναερίου

16:00 Αγώνες  ποδοσφαίρου Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο

· ποδοσφαιρική ομάδα Δήμου Λεμεσού εναντίον   παλαιμάχων Λεμεσού  

· Δημοσιογράφοι εναντίον Δημοτικών Συμβούλων

Κυριακή 14/10/12

16:00 7η συνάντηση στίβου βετεράνων αθλητών

Βοηθητικό Τσιρείου  σταδίου

18:00   break dance

 Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο

Παρασκευή 19/10/12 

10:00 Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής - αίθουσα Λυκείου Πολεμιδιών.Το τουρνουά θα συνεχιστεί  το απόγευμα της ίδιας μέρας και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20/10/12. Συμμετέχουν Κύπριες και ξένες αθλήτριες, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. 

18:00 Διεθνές Τουρνουά  Πυγμαχίας - Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο.

Αποτελεί κορυφαία αθλητική γιορτή για τους φίλους της πυγμαχίας στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη, καθώς η φήμη του αγώνα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου και απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Το τουρνουά πυγμαχίας θα συνεχιστεί  το Σάββατο 20/10/12 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21/10/2012

Σάββατο  20/10/12

16:00 Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10km «Μάριος Αγαθαγγέλου» - αφετηρία  νότια είσοδος δημοσίου κήπου
Διοργανώνεται στη  μνήμη του κορυφαίου αθλητή Μάριου Αγαθαγγέλου

Κυριακή 21/10/12 

10:00 ποδηλατικός γύρος -  εκκίνηση χώρος στάθμευσης εναερίου

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το ποδηλατικό όμιλο Λεμεσού και την Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων.

Θα ήθελα  τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας.

Είμαι σίγουρος ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος , θα δώσετε την ανάλογη προβολή  και στη φετινή μας προσπάθεια  για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού  και όχι μόνο ένα δεκαήμερο ξεχωριστών αθλητικών αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες εκφράζουμε και στους χορηγούς των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ» που διαχρονικά πλέον στηρίζουν το θεσμό.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

MEDOCHEMIE KAI THN AVATON COMMUNICATIONS

CYTA

ΚΟΑ

TOTAL SERVE

ΟΠΑΠ

DELOITTE

PHIL ANDREOU

HERCULES

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

ALPHA BANK

Τέλος καλώ όλους τους Λεμεσιανούς, να αγκαλιάσουν όπως τα  προηγούμενα χρόνια όλες τις εκδηλώσεις και να είναι μαζί μας , λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες ή παρακολουθώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 

 

 

 
epohi