logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου, την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 10.00 π.μ.

Σας χαιρετώ και σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στην φετινή μας γιορτή.

Συμπίπτει η σημερινή μέρα και με την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου και με την ανάληψη της ευθύνης από τους νέους δημοτικούς άρχοντες, τους οποίους ανάδειξε η λαϊκή ψήφος στις 18 Δεκεμβρίου 2011.

΄Εχετε όλοι ακούσει τόσα πολλά στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων που θεωρώ ότι περιττεύει να παρουσιάσουμε, ως συνήθως γίνεται, τα πεπραγμένα του Δήμου στον χρόνο που πέρασε.

Πρέπει όμως να επισημάνω τα ακόλουθα:

  • Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το 2011 γενικά ο τόπος μας, η Λεμεσός συνέχισε να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, με τον Δήμο της Λεμεσού να συνεχίζει με τον καλύτερο και προσφορότερο τρόπο να αξιοποιεί τις δυνατότητες που του προσφέρθηκαν για να δημιουργεί νέα έργα υποδομής και να αναπτύσσει πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές και άλλες δράσεις.
  • Ο Δήμος εξορθολόγισε τα οικονομικά του, βελτίωσε ουσιαστικά τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των έργων ανάπτυξης και εξασφάλισε νέους πόρους από ποικίλες πηγές, ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικές χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, δωρεές, προσφορές υλικών και υπηρεσιών, γεγονός πρωτόγνωρο για το Δήμο μας και γενικά για τις τοπικές αρχές.

Για το πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο της πενταετίας θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους επικεφαλής και τα μέλη τους.  Να τους ευχαριστήσω ακόμα για τον καθοριστικό τους ρόλο στην εδραίωση κλίματος συναίνεσης και συλλογικής ευθύνης, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών της.  Ξεχωριστή και ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συμβολή των Αντιδημάρχων μας, κ.κ. Γ. Δανιηλίδη και Σ. Στούππα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται προς τα μέλη του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου που αποχωρούν τους Τ. Τσαππαρέλλα, Σ. Σπύρου, Λ. Γιωργαλλέτο, Α. Κόμπο, Μ. Καλογερόπουλο, Γ. Ψαρά, Κ. Δημητρίου, Α. Ομήρου, Σ. Γεωργιάδου, Τ. Αντωνιάδου, Κ. Παύλου και Α. Λαό για την ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά τους στο Δήμο και την πόλη.

Καλωσορίζουμε τα δώδεκα (12) νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ευχόμαστε καλή δουλειά, δύναμη και κάθε επιτυχία στα σοβαρά τους καθήκοντα.

Το 2012 μας έρχεται με πολλά και σημαντικά έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ άλλα αναμένεται  να ξεκινήσουν εντός του νέου χρόνου.  Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε για ολόκληρη την επόμενη πενταετία, με σαφή πρόθεση, ανεξάρτητα των οικονομικών συνθηκών να μην χαλαρώσουμε τις προσπάθειες μας, ούτε να μειώσουμε τον βηματισμό μας.

Η δική μας θέληση και αποφασιστικότητα επηρεάζει ολόκληρη την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές, τους ντόπιους επιχειρηματίες και κατστηματάρχες, αλλά και όλους τους συμπολίτεςμας.

Τα πολύ ευχάριστα νέα για τον εντοπισμό μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου ήλθαν να εμψυχώσουν τον λαό μας και να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και ανάκαμψης.  Η Λεμεσός ήδη οργανώνεται και συντονίζεται, ώστε να μεγιστοποιηθούν για την πόλη, τους δημότες, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις τα οφέλη από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και την εγκατάσταση συναφών εταιρειών στην πόλη μας.

Ο Δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει να ηγείται της ολόπλευρης προσπάθειας που θα οδηγήσει τη Λεμεσό σε νέα λεωφόρο άνθισης και προόδου για την οποία όλοι θα είμαστε περήφανοι.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη τους συμβολή σε αυτή την κοινή επιδίωξη τους Τμηματάρχες, Προϊσταμένους, λειτουργούς και όλο το προσωπικό του Δήμου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε προς τα Διοικητικά Συμβούλια, τη διεύθυνση και το προσωπικό όλων των οργανισμών του δημόσιου και ημικρατικού τομέα, για τη βοήθεια και κατανόηση τους.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον ΄Επαρχο μας κ. Μιχάλη Παρέλλη, ο οποίος ανέλαβε φέτος τα καθήκοντα του και με τον οποίο έχουμε μια άκρως παραγωγική και μόνιμη συνεργασία.

Ευχές και ευχαριστίες διαβιβάζουμε προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για την συναντίληψη και την κατανόηση που επιδεικνύουν και κυρίως τον ενστερνισμό του οράματος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου για μια νέα Λεμεσό, σύγχρονη και ζωντανή.  ΄Ολοι μαζί πετύχαμε και μαζί συνεχίζουμε.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά!

Εύχομαι ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στην Κύπρο, λύση και επανένωση του τόπου μας, μια ευτυχισμένη κοινή πατρίδα για όλο τον λαό μας.

 

 

 
epohi