logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην τιμητική εκδήλωση με την ευκαιρία της ανακήρυξης από το Δημοτικό Συμβούλιο του κ.  Στάθη Παπαδάκη σε Μεγάλο Ευεργέτη του Δήμου Λεμεσού, την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 στις 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Ο Δήμος της Λεμεσού τιμά σήμερα ένα έξιο συμπολίτη μας, τον Στάθη Παπαδάκη, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Οκτωβρίου 2011 σε Μεγάλο Ευεργέτη της πόλης.

Αποτελεί προνόμιο, για την κάθε πόλη, να διαθέτει στις γραμμές της ξεχωριστούς πολίτες με πολιτικό ανάστημα και ήθος, εμφορούμενους από δημόσιο πνεύμα και δέσμευση για προσφορά, που διακρίνονται για την ανιδιοτέλεια, τη μετριοφροσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη τους και στην κοινωνία γενικότερα.

Όλα αυτά τα γνωρίσματα και πολλά άλλα κοσμούν και χαρακτηρίζουν το Στάθη Παπαδάκη διαχρονικά και τον καθιστούν παράδειγμα χρηστού πολίτη στην υπηρεσία του Δήμου του και του κοινωνικού συνόλου.

Με έμφυτη ευγένεια και πνευματική καλλιέργεια, με διακριτικότητα και χωρίς θόρυβο αυτοπροβολής, ο Στάθης Παπαδάκης ήταν ο εμπνευστής και καταλύτης για πολλά σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες.

Δωρεά της οικίας Παπαδάκη για τη στέγαση του Δημοτικού Ωδείου, δημιουργία του Παττιχείου Κέντρου Ενηλίκων, συμβολή στη δωρεά Πάνου Σολομωνίδη που αποτέλεσε τη βάση για την ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης και του Θεατρικού Μουσείου, καθοριστική στήριξη για εξασφάλιση γης για το Palais des Sports για να αναφέρω μόνο ορισμένα παραδείγματα της αποφασιστικής του παρέμβασης για έργα μοναδικής σημασίας για τη Λεμεσό.

Ο Στάθης Παπαδάκης έβλεπε τον εαυτό του να υπηρετεί το σύνολο, να υπηρετεί τα τόσα πολλά και σημαντικά που ενώνουν το λαό, την πόλη, τους δημότες, ήταν πάντα πάνω από τα μικρά και τα αμφιλεγόμενα, ήταν υπόδειγμα ενίσχυσης και ενοποίησης δυνάμεων και όχι κατατεμαχισμού τους.

Ο Στάθης Παπαδάκης ήταν και παραμένει μια προσωπικότητα κοινής αποδοχής, ένας συνδημότης μας καθολικής αναγνώρισης, ένας συμπολίτης μας με μεγάλη εκτίμηση σε ολόκληρη την Κύπρο και έξω απ’ αυτή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Λεμεσού με την απόφαση του αριθμός 1155 της 20ης Οκτωβρίου 2011 ομόφωνα ανακήρυξε τον κ. Στάθη Παπαδάκη ως μεγάλο ευεργέτη του Δήμου Λεμεσού για τη δωρεά του κτιρίου στο αδιέξοδο Σαλαμίνος (αποθήκες Παπαδάκη) το οποίο θα αποκατασταθεί με δαπάνες του Υουργείου Παιδείας και του Δήμου και θα χρησιμοποιηθεί ως εικαστικό κέντρο.

Περαιτέρω το Συμβούλιο αποφάσισε όπως –

 

1. Εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια ολόκληρης της πόλης προς τον κ. Στάθη Ππαδάκη για τη μεγάλη δωρεά του.

2. Ονομάσει το κτίριο που έχει δωρηθεί από τον κ. Σ. Παπαδάκη «Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη».

3. Αναρτήσει την φωτογραφία του στο Δημοτικό Μέγαρο, στο χώρο που είναι ανηρτημένες όλες οι φωτογραφίες των δωρητών και ευεργετών του Δήμου Λεμεσού.

4. Γίνει δημόσια ανακοίνωση της δωρεάς.

 

Αποφασίστηκε επίσης όπως σε ειδική επί τούτου τελετή δοθεί επίχρυσο έμβλημε του Δήμου και αναμνηστικός πάπυρος στον κ. Σ. Παπαδάκη, στον οποίο να αναγράφονται τα εξής –

«Στον Στάθη Παπαδάκη από το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες της Λεμεσού, ως δείγμα απεριόριστης εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη δωρεά του προς την πόλη μας και τον πολιτισμό της.  Ανεκτίμητη προσφορά για την παρούσα και τις μελλοντικές γενεές».

Επιπρόσθετα, η αρμόδια Επιτροπη του Δήμου έχει ενώπιον της πρόταση για μετονομασία του αδιεξόδου Σαλαμίνος όπου βρίσκονται οι αποθήκες σε οδό Στάθη Παπαδάκη.

 

 

 
epohi