logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Αθλητικών Προτύπων και Άριστων Αθλητών της πόλης μας που θα γίνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» με την ευκαιρία της διοργάνωσης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2011

 

  • Αγαπητοί Βουλευτές,
  • Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,
  • Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
  • Αγαπητοί τιμώμενοι,
  • Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω για ακόμα μια χρονιά στην αθλητική γιορτή της Λεμεσού, στην τελετή βράβευσης αρίστων αθλητών και σωματείων της πόλης μας, στα πλαίσια της διοργάνωσης των  Λεμεσίων 2011.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η τελετή  αυτή γίνεται για πρώτη φορά εδώ, στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, το παλιό λιθογραφεία της οικογένειας Κουβά, που έχει μεταμορφωθεί σε μια ενεργό πολιτιστική στέγη του Δήμου μας.

Φίλες  και φίλοι

Ο αθλητισμός είναι μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και του πολιτισμού και σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει το επίπεδο της κοινωνίας μας.

Στις μέρες μας αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών και παρόλο που δεν εμπίπτει στη  στην αρμοδιότητα και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο  Δήμος μας, ως θεσμικό όργανο που βρίσκεται κοντά στον πολίτη προσπαθεί να προσφέρει ευκαιρίες και υλική υποδομή για άθληση και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες για όλους του δημότες του.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος διοργανώνει για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα ΛΕΜΕΣΙΑ, μια αθλητική διοργάνωση, μοναδική στη Κύπρο.

Σε  δύσκολους καιρούς, χρηματοδοτεί πέραν του 60% των εξόδων της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ είναι αφιερωμένα στη δική μας Λεμεσιανή αθλήτρια, στην αείμνηστη Δομνίτσα Λανίτου Καβουνίδου, την πρώτη που εκπροσοπώντας τα ελληνικά χρώματα,  έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936 στο Βερολίνο συμμετέχοντας σε αγωνίσματα στίβου.

Ιδιαίτερη τιμή  και χαρά για μας είναι η παρουσία στην αποψινή εκδήλωση της Χρυσής Ολυμπιονίκη στη Βαρκελώνη στα 100μ με εμπόδια Βούλας Πατουλίδου, που με την επιτυχία της το 1992,  χάρισε ανεπανάληπτες και μοναδικές στιγμές σε όλους μας.

Μαζί μας είναι σήμερα και η κ. Βίκυ Χ’’ Βασιλείου, αθλήτρια του Beach Volley, γνωστή παρουσιάστρια της δημοφιλούς  εκπομπής «Πάμε Πακέτο». 

Ο Δήμος τιμά απόψε τον Γιώργο Αχιλλέως για τις επιτυχίες του στο άθλημα της σκοποβολής και τον Μιχάλη  Κρασσιά στο άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής.

Στα αθλητικά πρότυπα τιμούμε την ομάδα πετόσφαιρας της ΑΕΛ της δεκαετίας 70-80

Αγαπητές μου αθλήτριες και αθλητές

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας υποδεκτούμε και να σας καλωσορίσουμε σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση στο χώρο  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σημαντικό της μέρος είναι η έκφραση τιμής προς όλους εσάς που έχετε αφιερωθεί στον αθλητισμό.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι επιτυχίες προσωπικές και αθλητικές.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος της Πόλης μας θα είναι και το 2012 πάλι εδώ, για να τιμήσει συναθλητές σας και να μοιραστεί τις ανεπανάληπτες στιγμές των επιτυχιών σας .

Πριν κλείσω το χαιρετισμό μου θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου για τη φετινή διοργάνωση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ και  να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση της σημερινής μας εκδήλωσης.

Να ευχαριστήσω  και τους χορηγούς μας που  η  οικονομική τους ενίσχυση στηρίζει και αναβαθμίζει τη διοργάνωση.

Εκφράζω τη βεβαιότητα πως παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, το 2012 θα είναι ένας χρόνος με μεγάλες προσδοκίες  τόσο για τον αθλητισμό όσο και  για την νεολαία γενικότερα.

 

 

 
epohi