logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την εκστρατεία καθαριότητας με θέμα «Καθαρή συνείδηση», την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011 στις 12.00 μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Υπερασπίζοντας το δικαίωμα του κάθε δημότη να ζει σε μια καθαρή και ανθρώπινη πόλη, εξαγγέλλουμε σήμερα μεγάλη εκστρατεία καθαριότητας η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας πολιτικής του Δήμου για το περιβάλλον γενικά, με τίτλο «Συμμαχία για μια καθαρή Λεμεσό», η οποία φιλοδοξούμε να έχει μακρά διάρκεια.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι μια απλή εκστρατεία καθαριότητας αφού στόχος του Δήμου είναι να δημιουργήσει μια σχέση συμμαχίας με τους δημότες του και να τους κινητοποιήσει έτσι ώστε όλοι να συμβάλουν για να γίνει η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός της πόλης υπόθεση όλων.

Προτού προχωρήσω στις επιμέρους δράσεις που προγραμματίζονται στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, θα ήθελα να σταθώ και να αναλύσω λίγο περισσότερο το σκεπτικό της.

Επιμέρους συνθήματα της εκστρατείας «Συμμαχία για τη Λεμεσό» είναι «καθαρή συνείδηση» και «μαζί και ‘μείς»

Μέσα από την κινητοποίηση αυτή ο Δήμος προσπαθεί να συμμαχήσει με τους δημότες του, να τους δημιουργήσει «καθαρή συνείδηση», να περάσει το μήνυμα ότι τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι μας, οι δρόμοι όπου διακινούμαστε καθημερινά, τα πάρκα και οι ανοικτοί χώροι, είναι και αυτά «σπίτι» μας και πρέπει να τα φροντίζουμε καθημερινά, να μην τα ρυπαίνουμε και να τα διατηρούμε καθαρά.

Παρακινούμε επίσης το κοινό όλων των ηλικιών με το «μαζί και ‘μείς» να συμμετέχει ενεργά.  Γιατί η καθαριότητα της πόλης δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στους 150 υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται καθημερινά για να είναι η πόλη καθαρή – είναι θέμα όλων των δημοτών, και γιατί σίγουρα οι καθημερινές συνήθειες μας επηρεάζουν τη ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον γύρω μας.

Αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είναι το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, το οποίο χρηματοδοτεί την εκστρατεία, διαθέτοντας ένα αρκετά μεγάλο κονδύλι για όλες τις τεχνικές ανάγκες της εκστρατείας όπως ενοικίαση φορτηγών, σακούλια, φανέλες, καπελάκια, εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, banners, διαφημιστικά φιλμάκια και αναμένεται να στηρίξει όλες τις επιμέρους δράσεις που προγραμματίζονται στην εκστρατεία αυτή για ένα περίπου χρόνο.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Συνεργατικό Ταμιευτήριο που έχει αποδείξει ακόμα μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και μ’  αυτό τον τρόπο στέλνει το μήνυμα ότι η συνεργασία του Δήμου με άλλους οικονομικούς και κοινωνικους φορείς ενισχύει σημαντικά τη δημιουργία ισχυρών θεμελίων για μια καθαρή, φιλική προς το περιβάλλον πόλη.  Τις ευχαριστίες μου επίσης στην εταιρεία Spinach Communications για τον αφιλοκερδή σχεδιασμό όλης της εκστρατείας και  στην Fullmoon Productions για την δημιουργία των τηλεοπτικών φιλμ.

Αφετηρία αυτής της μεγάλης εκστρατείας είναι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου όπου οργανώνεται μεγάλη επί μέρους εκστρατεία καθαρισμού του ανατολικού μέρους της πόλης μας.  Στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος και το Συνεργατικό Ταμιευτήριο καλούν τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά.  Εκκίνηση από την οδό Γλάδστωνος, έξω από το κτίριο του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου.  Η εκστρατεία θα καλύψει την περιοχή από τις οδούς Ζήνωνος και Αυγούστας Θεοδώρας και ανατολικά μέχρι τη Λόρδου Βύρωνος, από την οδό 28ης Οκτωβρίου και βόρεια μέχρι την Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου, μέρος Θέκλας Λυσιώτη στο ύψος της οδού Ευαγγελίστριας και δυτικά της οδού Γλάδστωνος μέχρι τη Ζήνωνος.

Όπως ανάφερα ξανά η εκστρατεία αυτή είναι η αρχή.  Σχεδιάζουμε και άλλες δράσεις οι οποίες θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, επεκτείνοντας και διευρύνοντας την εκστρατεία μας αυτή με στόχο να «αγγίξουμε» όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες και να τους πείσουμε να «συμμετέχουν και αυτοί».

Ελπίζουμε ότι όλοι μαζί τελικά θα υλοποιήσουμε το όραμα κάθε σύγχρονου Λεμεσιανού, να κάνουμε τη Λεμεσό μας ακόμα πιο όμορφη και καθαρή  πόλη την οποία θα χαιρόμαστε εμείς και οι επισκέπτες μας.

 

 

 
epohi