logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην εκδήλωση προς τιμή του «Τρίο Λος Αμίκος», την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 στο Δημοτικό Μέγαρο

Με ξεχωριστή χαρά, αλλά και αίσθημα εκπλήρωσης μιας παλιάς υποχρέωσης, καλωσορίζουμε όλους σήμερα εδώ, σε μια γιορταστική περίοδο για την πόλη μας, για να τιμήσουμε τρεις αγαπητούς συμπολίτες μας, τον α. Τότη Τσικουρή, τον Πανίκο Μιχαηλίδη και τον Ρούλη Παλληκαρόπουλο.

Κιθαρίστες, τραγουδιστές, χορωδοί, σε μια περίοδο που οι τριμελείς μουσικές ομάδες, τα τρίο όπως λέγονταν με τρεις ανδρικές φωνές και ισάριθμα όργανα ήταν φαινόμενο της εποχής, με κύρια καταγωγή την Λατινική Αμερική, συγκρότησαν το Τρίο Λος Αμίκος που έμελλε πραγματικά να αφήσει εποχή.

Αποτέλεσε το παράδειγμα για πολλές άλλες νεώτερες ομάδες σε όλη την Κύπρο και ανέβασε την ποιότητα της εκτέλεσης μουσικής και τραγουδιού σε πρωτόγνωρα για την εποχή ύψη.

΄Ηταν τα χρόνια της ανεξαρτησίας που ο λαός μας έκτιζε το δικό του ανεξάρτητο κράτος, ήταν η άνοδος του ελληνικού τραγουδιού με τον Θεοδωράκη και τον Χατζηδάκη να ηγούνται εκφράζοντας τις χαρές, αλλά και τους καημούς, ήταν οι πρώτες δυνατότητες των ανοικτών συναυλιών, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, των πρώτων διεθνών φεστιβάλς νεολαίας, των πρώτων ταξιδιών στο εξωτερικό.
Όλα αυτά οι φίλοι μας, νεαροί τότε Τσικουρής, Μιχαηλίδης και Παλληκαρόπουλος τα είδαν, τα έζησαν, τα ένοιωσαν και τα μετουσίωσαν σε εκτελέσεις που αποτελούν μοναδική παρακαταθήκη της μουσικής μας παράδοσης, της Λεμεσιανής μας κληρονομιάς.

Γεννημένοι και οι τρεις στην πόλη μας, σε σπίτια ταπεινών ανθρώπων, μπολιασμένοι και από τα γνωστά ακούσματα της καντάδας, του καρναβαλίστικου, του κυπριακού τραγουδιού και ασφαλώς κάτω από τις ισχυρές επιδράσεις της ελληνικής και ξένης – ισπανικής, λατινοαμερικάνικης μουσικής – έδωσαν ένα νέο μείγμα, ένα νέο κράμα με πολλή ευαισθησία, συνέπεια και επιμέλεια.

Πολλοί καλοί φίλοι τους βοήθησαν στα μουσικά τους βήματα, με την οργάνωση της νεολαίας της ΕΔΟΝ να τους αγκαλιάζει και να τους αξιοποιεί με κάθε ευκαιρία στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  Από τότε ακολούθησε μια μεγάλη και αδιάκοπη πορεία σταθερής παρουσίας στο τραγούδι και την μουσική, χωρίς ουσιαστικά διακοπή μέχρι σήμερα.

Ο Τότης δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας και λυπούμαστε ειλικρινά που δεν είναι εδώ για να χαρεί μαζί μας αυτή την εκδήλωση.  Ο Πανίκος και ο Ρούλης όμως συνεχίζουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο να τραγουδούν και να συμμετέχουν, δίνοντας ένα μήνυμα και ένα παράδειγμα.  Ότι η μουσική είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Τότη Τσικουρή στο πρόσωπο της συζύγου του Δέσποινας, τον Πανίκο και τον Ρούλη για την μεγάλη τους προσφορά τους στα μουσικά πράγματα της πόλης μας, αλλά και του τόπου γενικότερα.

Ευχόμαστε στους ίδιους και τις οικογένειες τους υγεία και συνέχιση της παρουσίας τους στο τραγούδι για πολλά ακόμα χρόνια.

Εμείς πάντα θα τους θυμόμαστε και πάντα τους αγαπούμε.

 

 

 
epohi