logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11π.μ.στο Δημοτικό Μέγαρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ι’«ΛΕΜΕΣΙΩΝ»

 

  • Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  • Αγαπητοί χορηγοί των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2010
  • Αγαπητοί συνδιοργανωτές  των διαφόρων αθλημάτων
  • Αγαπητοί Δημοτικό Σύμβουλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μας με την ευκαιρία των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2010»
Τα «ΛΕΜΕΣΙΑ», η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που οργανώνεται από τις τοπικές αρχές, διοργανώνεται  και φέτος  από το Δήμο μας.

Έχουν πια καταστεί θεσμός και συμπληρώνουν 11 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Το 2000, ήταν η χρονιά που το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε τη διοργάνωση των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ». Μέχρι να εξελιχθεί σε ένα θεσμό κύρους για τα αθλητικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης, ο Δήμος διοργάνωνε  το Διεθνή Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων στη μνήμη του αείμνηστου εκπαιδευτικού αθλητή Μάριου Αγαθαγγέλου, ο οποίος με την ενθουσιώδη συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα, αγαπήθηκε από τον κόσμο. 

Με την άρτια οργάνωση, σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων - Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, της Τεχνικής Επιτροπής και των Χορηγών, τα «ΛΕΜΕΣΙΑ» έχουν επιτύχει τον στόχο των εμπνευστών και κατάφεραν να τα  αναδείξουν σε μία μεγάλη  αθλητική γιορτή της Κύπρου, η οποία επιβεβαιώνει και το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Λεμεσού για τον αθλητισμό.


Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία, τόσο  από πλευράς συμμετοχής αθλητών και ομάδων τοπικού, παγκόσμιου και ολυμπιακού επιπέδου, όσο και από πλευράς θεατών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Τα φετινά  «ΛΕΜΕΣΙΑ» επιφυλάσσουν στους θεατές πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις. Εμπλουτίζονται  με πολλές καινοτομίες όπως η Μασκότ των αγώνων, που θα είναι ένα Λιοντάρι. Η ιδέα που γεννήθηκε από το έμβλημα του Δήμου Λεμεσού, που απεικονίζει ένα λιοντάρι.  Η Μασκότ που βαφτίστηκε Λούης από τον σπουδαίο Έλληνα
μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη,   θα κάνει την εμφάνιση της  τόσο στους αγώνες και όσο και στις διάφορες εκδηλώσεις.

Για πρώτη φορά εμφανίζεται φέτος στα «ΛΕΜΕΣΙΑ» και το Break-dance. Στα πλαίσια των ΛΕΜΕΣΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός    break-dance 2 εναντίον 2 με κριτές και αναγνωρισμένους χορευτές από το χώρο του break.

Κατά τη διάρκεια  των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ», που πραγματοποιηθούν   από τις 15  μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, αθλητές από πολλές χώρες συναγωνίζονται σε διεθνή  αθλήματα, όπως η πυγμαχία, ο αγώνας δρόμου 10km, και  η ρυθμική γυμναστική.

Στα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ θα τιμηθούν ο Γιώργος Αχιλλέως για τη 3η παγκόσμια θέση στη σκοποβολή, η ΑΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1967 και τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, και τον ΓΣΟ για την πρώτη θέση στους πανελλήνιους αγώνες το 1968.Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στον ΑΠΟΛΛΩΝ για την κατάκτηση του κυπέλου 2010 και στον Ανδρέα Γεωργιάδη για την πολύτιμη προσφορά του στον Κυπριακό Αθλητισμό από τις θέσεις του αθλητή, προπονητή, παράγοντα διοικητικού και αθλητικογράφου σχολιαστή. Προσκεκλημένος  στην εκδήλωση ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Πρωταθλητής Ευρώπης και 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Σημειώνουμε τη Τελετή Έναρξης την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ στο χώρο στάθμευσης Εναερίου. Η βραδιά θα αρχίσει μ’  ένα μουσικό ταξίδι από τη ταλαντούχα Χριστίνα Μεταξά που εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό της Eurovision και θα συνεχιστεί με το μεγάλο Διαγωνισμό Νεανικών Μουσικών Συγκροτημάτων.

Το Σάββατο 16/10/2010 θα γίνουν οι εξής αθλητικές

δραστηριότητες:

11:00  Skateboard - χώρος στάθμευσης Εναερίου

15:00 Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου, Πολιτικών & Δημοσιογράφων,  Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις αυθόρμητες εισφορές του    κοινού, στο κουτί που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο,θα δοθούν σε Φιλανθρωπικό Ίδρυμα.
17:30  Break-dance - Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο.

Κυριακή 17/10/10

10:00 ποδηλατικός γύρος σε συνεργασία με το ποδηλατικό όμιλο Λεμεσού και την Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων. Εκκίνηση χώρος στάθμευσης εναερίου

11:00 Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο εκδήλωση Ζωγραφικής, με εκπλήξεις τις οποίες επιφυλάσσει στο κοινό ο γνωστός ζωγράφος Λουκής Αγρότης, ο οποίος βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Ελλάδα έχεις Ταλέντο, ενθουσιάζοντας κριτές και κοινό.  
17:00 Αγώνας καλαθόσφαιρας εφήβων ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΕΛ

Παρασκευή22/10/10        
18:00Διεθνές Τουρνουά  Πυγμαχίας - Φυτίδειο
Αθλητικό Κέντρο.
Αποτελεί κορυφαία αθλητική γιορτή για τους φίλους της πυγμαχίας στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη, καθώς η φήμη του αγώνα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου και απόκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Το Τουρνουά Πυγμαχίας θα συνεχιστεί  το Σάββατο 23/10/10 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24/10/101

19:30 χαρουπόμυλος τελετή βράβευση Αθλητικών Προτύπων και Αρίστων Αθλητών και Σωματείων.

Σάββατο 23/10/10

14:00 Διεθνής Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής - αίθουσα Λυκείου Πολεμιδιών. Το τουρνουά θα συνεχιστεί  το απόγευμα της ίδιας μέρας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24/10/10. Συμμετέχουν Κύπριες και ξένες αθλήτριες, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.

16:00 Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου».
Διοργανώνεται στη  μνήμη του κορυφαίου αθλητή Μάριου Αγαθαγγέλου

Κυριακή, 24/10/10
16:00 Συνάντηση Στίβου Βετεράνων Αθλητών Λανίτειο Στάδιο.

8:30 Πανηγυρική Τελετή Λήξης Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στην οποία θα παρουσιαστεί  χορευτική παράσταση με αρχαιοελληνικά στοιχεία, από την Ομάδα Χορού της Μαρίας Μέση.

Θα ήθελα  τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας. Είμαι σίγουρος ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος , θα δώσετε την ανάλογη προβολή  και στη φετινή μας προσπάθεια  για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού  και όχι μόνο ένα δεκαήμερο ξεχωριστών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες εκφράζουμε και στους χορηγούς των «ΛΕΜΕΣΙΩΝ»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΚΟΑ

ΚΟΤ

ΟΠΑΠ

MEDOCHEMIE KAI THN AVATON COMMUNICATIONS

IMPERIAL CONSTRUCTIONS LTD

DELOITTE

PHIL ANDREOU

HERCULES

ENGLISH STUDY CENTER

MARFIN LAIKI BANK

Ελληνική Τράπεζα

΄Ομιλος Λαϊκού

Φροντιστήρια ΑΚΑΔΗΜΟΣ


Τέλος καλώ όλους τους Λεμεσιανούς, να αγκαλιάσουν όπως τα  προηγούμενα χρόνια όλες τις εκδηλώσεις και να είναι μαζί μας , λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες η παρακολουθώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 

 

 
epohi