logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου Buy a gift by Virardi, την Τετάρτη, 9 Μαίου 2007 και ώρα 7.30 μ.μ. στην οδό Αγίας Ζώνης

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση  δέχθηκα την πρόσκληση να εγκαινιάσω σήμερα το νέο εκθεσιακό χώρο "Buy a gift", μια νέα δραστηριότητα του κ. Βιράρτη, η οποία αντανακλά το φιλοπρόοδο πνεύμα και τη δημιουργικότητα του ίδιου και των συνεργατών του.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις παρουσιάζουν ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων σε άνετους χώρους και εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή Λεμεσού, ενισχύοντας τη γενικότερη ανάπτυξη του εμπορίου.

Αυτή η επιχειρηματική ανάπτυξη επιβεβαιώνει τη θέση ότι η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση - που με τη διεύρυνση της αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο - δημιουργεί δυσχέρειες σε ορισμένους τομείς, αλλά και προκλήσεις και προοπτικές.

Η εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρακτικές, δεν είναι μια θεωρητική ή νομική έννοια, ούτε μπορεί να επιτευχθεί με το έργο ολίγων ή με μόνη συμβολή αυτή του Κράτους.

Αντίθετα, απαιτεί τη συστράτευση όλων και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.  Σε καμία περίπτωση πρέπει να την αντικρίσουμε ως ένα περιοριστικό πλαίσιο, αλλά αντίθετα ως μια πρόσκληση για εκσυγχρονισμό.  Συλλογικά μπορούμε να καταστήσουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις ακόμα πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές, κερδίζοντας το νέο και μεγάλο στοίχημα που προβάλλει μπροστά μας.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στο νέο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις εμπορικές ευκαιρίες που διανοίγονται με τη θέση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Με αυτές τις σκέψεις τελούμε όλοι μαζί τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου της εταιρείας «Buy a gift" της Εταιρείας Virardi σε ένα ξεχωριστό τομέα απ' αυτό που συνηθίσαμε τον κ. Ρολάνδο Βιράρτη και τους συνεργάτες του.  Μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε διάφορους τομείς, αλλά κυρίως στον τομέα ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τώρα προχωρεί με σιγουριά και στο χώρο του λιανικού εμπορίου.

Είχα τη χαρά να γνωριστώ και να συνεργαστώ με τον κ. Βιράρτη από το 1975.  Τότε που άφησε τη σιγουριά του δημόσιου τομέα και με μια τσάντα στο χέρι, αλλά με όνειρα και φιλοδοξίες, άρχισε τις πρώτες του προσπάθειες στον εμπορικό τομέα. 

Μετρημένος στις απόψεις του, αλλά ανοιχτόκαρδος, ειλικρινής και ευθύς στις κρίσεις του, μεθοδικός και αποτελεσματικός, αξιόπιστος εταίρος και έντιμος συνεργάτης, έδωσε τις υπηρεσίες του στην αναπτυσσόμενη τότε Κυπριακή οινοβιομηχανία και ξενοδοχειακή βιομηχανία, ανοίγοντας και για την Κύπρο τη μεγάλη προσφορά υλικών και εξοπλισμού από την Ιταλία.

Εκφράζω την ευαρέσκεια και την εκτίμηση μου για την αλματώδη ανάπτυξη του οργανισμού και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και συγχαίρω τη διεύθυνση και προσωπικά τον κ. Βιράρτη για την αέναη δημιουργική πνοή που τον διακρίνει.

Εύχομαι σε ολόκληρη την οικογένεια, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους σε αυτήν κάθε επιτυχία.

 
 
 
 

 

 
epohi