logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη Γιορτή του Κρασιού 2008, τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 στις 6.30 μ.μ.

Με τη συμμετοχή των τεσσάρων οινοβιομηχανιών της πόλης μας ΕΤΚΟ – ΚΕΟ – ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και εβδομήντα περίπου άλλων περιπτέρων πραγματοποιείται για 48η χρονιά στον ίδιο ακριβώς χώρο η φετινή Γιορτή του Κρασιού από 28 Αυγούστου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2009, η οποία αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων του Δήμου μας.

Η καθιέρωση της Γιορτής του Κρασιού και η αναγνωρισμένη επιτυχία της αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός για την πόλη μας.  ΄Ετσι, σκοπός και επιδίωξη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η συνεχής αναζήτηση τρόπων ανάπτυξης και αναβάθμισης της.

Γι’ αυτό νέα στοιχεία έχουν φέτος προστεθεί και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί από διάφορα μουσικά, θεατρικά και χορευτικά συγκροτήματα που θα παρουσιαστούν φέτος στις πέντε σκηνές της Γιορτής.  Σημειώνεται ιδιαίτερα η συναυλία «Με το κρασί και τις πενιές των Γιωργαλλέτων» και η μουσικοχορευτική παράσταση «Μια ζωή την έχουμε» με τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο ΔΙΑΣΤΑΣΗ και τον Βάσο Αργυρίδη, χωρίς να υστερεί καμιά από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Οι Κανταδόροι θα τραγουδούν και πάλι κάτω από το Βρακά, ενώ στο ίδιο σημείο, μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου με τη στήριξη του Συνδέσμου Οινοφίλων και του Συνδέσμου Οινοχόων θα παρουσιάσουν την παρασκευή κυπριακών φαγητών.

Την Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 Αυγούστου αντίστοιχα, στις 8.30 π.μ. στην αίθουσα γευστολόγησης της οινοβιομηχανίας ΕΤΚΟ θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γιορτής, γευστολόγηση και αξιολόγηση κυπριακών κρασιών από την Αγγέλα Μιουρ, Master of Wines και άλλους δυο Κύπριους ειδικούς.

Σημειώνουμε και πάλι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη λειτουργία περιπτέρου του ΚΟΤ, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι οινοπαραγωγοί που δεν έχουν δικό τους περίπτερο και όπου θα παρασκευάζονται κυπριακά εδέσματα από σταφύλι.

Θα συνεχιστεί και φέτος η παραχώρηση με το κάθε εισιτήριο στον κάθε ενήλικα, μιας μπουκάλας εμφιαλωμένου κρασιού από την οινοβιομηχανία της επιλογής του, ΕΤΚΟ – ΚΕΟ – ΛΟΕΛ – ΣΟΔΑΠ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις πιο πάνω εταιρίες που συνεργάζονται με το Δήμο Λεμεσού για τόσα χρόνια και στηρίζουν ολόψυχα τη Γιορτή του Κρασιού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος:

  • ΄Αρμα του Δήμου με βρακοφόρους περιέρχεται ολόκληρη την Κύπρο πριν και κατά τη διάρκεια της γιορτής, προσφέροντας δωρεάν παγωμένο κρασί και γνωστοποιώντας το γεγονός της Γιορτής.
  • Θα κυκλοφορήσουν αναμνηστικοί φάκελοι με γραμματόσημα και αναμνηστικές σφραγίδες με το έμβλημα της γιορτής για τους φιλοτελιστές.
  • Θα λειτουργήσει περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών προς ενημέρωση των ξένων επισκεπτών για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.
  • Για τη διευκόλυνση των χιλιάδων επισκεπτών της γιορτής, ο Δήμος Λεμεσού φρόντισε όπως τα αυτοκίνητα τους σταθμεύουν δωρεάν στον ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στάθμευσης ανατολικά του κηποθεάτρου που ετοιμάστηκε και παραχωρήθηκε από την Εταιρεία ΠΑΦΙΛΙΑ.
  • ΄Εχουν κτιστεί νέες εγκαταστάσεις με υγειονομικές διευκολύνσεις για τους επισκέπτες και έχουν απομακρυνθεί τα παλιά εμπορευματοκιβώτια.
  • Γίνεται προσπάθεια για δρομολόγηση λεωφορείων από συνοικίες της πόλης μας και άλλους Δήμους της Λεμεσού.

Με τη βοήθεια και στήριξη του ΚΟΤ, φέτος θα έχουμε τις εξής βελτιώσεις:

  • Ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας όλων των περιπτέρων στο πνεύμα της γιορτής.
  • Κατάλληλη και ομοιόμορφη στολή για όλους τους εργαζόμενους (προσωπικό του Δήμου και των εστιατορίων).
  • Ομοιόμορφα ρούχινα καλύμματα καρεκλών και χάρτινα τραπεζομάντηλα μιας χρήσεως σε όλα τα εστιατόρια.
 
 
 
 

 

 
epohi