logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

 

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην εκδήλωση προς τιμή του κ. Heinrich Schoeller, την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Είναι ίσως η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ο Δήμος της πόλης μας διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει ένα συμπολίτη μας που δεν γεννήθηκε στη Λεμεσό, που δεν είναι Κύπριος στην καταγωγή, τον οποίο όμως νιώθουμε ως δικό μας άνθρωπο, ως κομμάτι αναπόσπαστο της Λεμεσού και της κοινωνίας μας, ως παράγοντα ιδιαίτερο και σημαντικό στην εξέλιξη της οικονομίας της Κύπρου των τελευταίων 35 χρόνων.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο κ. Heinrich Schoeller, τον οποίο εκ μέρους του Δήμου χαιρετώ και καλωσορίζω σήμερα.  Από το 1972 κατοίκησε στην πόλη μας, έγινε φίλος πραγματικός με πολλούς από εμάς, καθοδήγησε εταιρείες και εργαζόμενους στον τομέα της ναυτιλίας, δημιούργησε νέους οργανισμούς και άνοιξε καινούργιος, πρωτόγνωρους δρόμους στον τομέα των επιχειρήσεων, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.

Διότι ο κ. Schoeller δεν έμεινε απόμακρος και απομονωμένος στο δικό του επαγγελματικό περιβάλλον.  Αντίθετα έκαμε την Κύπρο δεύτερη του πατρίδα, τη Λεμεσό κέντρο εξόρμησης και επέκτασης της δράσης του και έκαμε δική του υπόθεση τις ανάγκες και αγωνίες των κοινωνικών φορέων, των αθλητικών σωματείων, των φιλανθρωπικών οργανώσεων, του κινήματος προστασίας των ζώων.

Σημαντική είναι η συνεισφορά του στον τομέα της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας.  ΄Εκτισε και διαμόρφωσε ξενοδοχειακές μονάδες με ξεχωριστό γούστο και μοναδική αίσθηση του κάλλους σε απόμακρες περιοχές που έγιναν γνωστές και ελκυστικές χάριν στη δική του επένδυση.

Με το κτίριο των γραφείων της COLUMBIA έδωσε το τοπωνύμιο στην περιοχή, ενώ με τη μεγάλη ανάπλαση και αναβάθμιση στο κέντρο της Λεμεσού (κτίρια Σολομωνίδη στην οδό Αγίου Ανδρέου) καθόρισε χωρίς να λυπάται κόπους και έξοδα ένα δεύτερο κέντρο στην πόλη για εμπορικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία, αναψυχή, ένα εξαιρετικό χώρο συνεδρίων και διασκέψεων.

Αυτή η τελευταία επένδυση του κ.  Schoeller  στο κέντρο της πόλης έρχεται να στηρίξει όσο τίποτε άλλο την προσπάθεια του Δήμου για αναζωογόνηση της πόλης και για διαμόρφωση ποιοτικών εναλλακτικών προτάσεων για τους ντόπιους και τους επισκέπτες μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις μεγάλες μας ευχαριστίες για τη συνολική δράση και προσφορά του κ. Schoeller στον τόπο και την πόλη μας.

Τον θεωρούμε ως σκαπανέα της δημιουργίας και άνθισης των διεθνών εταιρειών στη Λεμεσό, ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης πλοίων που η πόλη μας κρατά τα σκήπτρα στην Ευρώπη.

Είναι χάριν στον κ. Schoeller  και σε ορισμένους άλλους πρωτεργάτες που πίστεψαν στον τόπο μας, τους ανθρώπους και τις δυνατότητες του που μπορούμε να περηφανευόμαστε για την θυελλώδη ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών και της πλοιοδιαχείρισης.

΄Ετσι στο πρόσωπο του κ. Schoeller  τιμούμε όλους τους πολλούς πολίτες ξένων χωρών, επώνυμους και ανώνυμους που εμπιστεύθηκαν την Κύπρο και το επιχειρηματικό της περιβάλλον και κυριολεκτικά ταύτισαν την τύχη τους μαζί μας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σήμερα μαζί μας είναι εκλεκτοί εκπρόσωποι ολόκληρης της Κυπριακής πολιτείας και της κοινωνίας της Λεμεσού. 

 
 

 

 
epohi