logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου TIFFANY, την Παρασκευή, 29 Μαίου 2009 στις 8.00 μ.μ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είμαστε εδώ μαζί σας στα εγκαίνια του μεγάλου αυτού εμπορικού κέντρου, που κατά τη γνώμη μας επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες αυτής της περιοχής της Λεμεσού.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η δυτική Λεμεσός από το παλιό λιμάνι μέχρι και τα δημοτικά όρια στο Ζακάκι δεν πήρε το μερίδιο που της ανήκει από την ανάπτυξη που γνώρισε η πόλη και γενικότερα ο τόπος τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Αυτή η ανισότητα επισημάνθηκε από το Δήμο, το ΕΒΕΛ και τους κατοίκους των περιοχών αυτών, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί σειρά αποφάσεων για βελτίωση της κατάστασης.

Η κατασκευή της Μαρίνας, του Συνεδριακού Κέντρου και του νέου επιβατικού σταθμού για κρουαζιερόπλοια, η κατασκευή της Ακταίας οδού που θα ενώνει το παλιό με το νέο λιμάνι, η πολεοδομική μελέτη που εκπονείται για την περιοχή νότια της λεωφόρου Ρούσβελτ, οι μεγάλες οικιστικές και ψυχαγωγικές αναπτύξεις που σχεδιάζονται δυτικά της περιοχής που είμαστε αυτή τη στιγμή και ασφαλώς η κατασκευή του κάθετου δρόμου που ξεκινά φέτος και θα ενώσει το νέο λιμάνι με τον υπεραστικό δρόμο έναντι δαπάνης €64 εκατομμυρίων, θα συντελέσουν καταλυτικά και αποφασιστικά στη γρήγορη ανάδειξη και αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών.

Γνωρίζουμε ότι αναπόφευκτα η ανάπτυξη φέρνει μαζί της προβλήματα, τα οποία μπορούν και πρέπει να λυθούν σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης.  ΄Όμως η ανάπτυξη προσελκύει και ξένες επενδύσεις που τόσο έχουμε ανάγκη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και νέα επαγγέλματα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Εμείς δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι τα περιφερειακά, μεγάλα εμπορικά κέντρα συγκρούονται μετωπικά με τα εμπορικά καταστήματα του ιστορικού κέντρου.

Ούτε οι μελέτες και οι αριθμοί, ούτε η εμπειρία όλων μας από τη Λεμεσό και τη Λευκωσία στηρίζει κάτι τέτοιο.

Πιστεύουμε ότι η δημιουργία νέων καταστημάτων σε αναπτυσσόμενες περιοχές δημιουργεί νέα αγοραστική διάθεση και ζήτηση, αναζωογονεί τον καλώς νοούμενο συναγωνισμό, προσφέρει καλύτερες τιμές και ευκαιρίες στον καταναλωτή.

Με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είμαστε πλέον μια ανοιχτή οικονομία σε όλο τον κόσμο, με όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις υποχρεώσεις.  Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κίνδυνος και να οδηγεί στην περιχαράκωση, αλλά ως μια πρόκληση για εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων.

Θα ήθελα να συγχαρώ την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το εξαιρετικό έργο που παραδίδει σήμερα στο κοινό της Λεμεσού και όχι μόνο.  Τους αρχιτέκτονες και εργολάβους – κατασκευαστές του έργου, τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους του κέντρου και όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του.

Είμαι πολύ αισιόδοξος και πεπεισμένος για την πρόοδο και το λαμπρό μέλλον της πόλης μας, της Λεμεσού.  Προβλέπω ότι τα μεγάλα και σημαντικά έργα που σχεδιάζονται και ξεκινούν από φέτος – πολλά με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών ταμείων – θα προσδώσουν περισσότερη αίγλη και ομορφιά στην πόλη, θα προσελκύσουν χιλιάδες ντόπιους και ξένους και θα δημιουργήσουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας.

Σε αυτή την πορεία προς τα μπρος έχουν όλη τη θέση τους.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί οικοδεσπότες. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειες σας.

 

 
 
 
 

 

 
epohi