logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στα εγκαίνια του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – Γ.Σ.Ο., την Πέμπτη, 28 Μαίου 2009 στις 6.30 μ.μ.

κ. Πρόεδρε

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

 

Είναι ξεχωριστή η χαρά μας γιατί στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων εσάς, γίνεται η επίσημη παράδοση του εξαιρετικού αυτού αθλητικού κέντρου στους δημότες της Λεμεσού, ενός χώρου που προορίζεται για όλους, αλλά ιδιαίτερα τους νέους, τη νέα γενιά.

΄Ολοι οι συμπολίτες μας, αλλά και πολλοί άλλοι Κύπριοι, συνδέθηκαν έντονα, συναισθηματικά και αδιάρρηκτα με αυτό το χώρο.  Αθλητές, ποδοσφαιριστές, μαθητές, προπονητές, φίλαθλοι, παράγοντες, έχουν πολλά να πουν για την ιστορικότητα της περιοχής, η οποία εκτός από το στάδιο ΓΣΟ, περιλαμβάνει και τον απέναντι δημοτικό χώρο λουτρών και θαλασσίων αθλημάτων.

Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτής της περιοχής.  Γίνεται ένα κέντρο για τον κάθε συμπολίτη μας και επισκέπτη της πόλης που θέλει να αθληθεί ή απλά να περπατήσει σε άμεση σύνδεση με τη θάλασσα, την παραλιακή ζώνη δραστηριοτήτων, τον πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο της Ακτής Ολυμπίων, αλλά και το Δημόσιο Κήπο πιο πέρα.

Οι μεγάλες συγκινήσεις του παρελθόντος, οι μοναδικές αθλητικές και ποδοσφαιρικές συναντήσεις των οποίων οι ιαχές και τα χειροκροτήματα πάντα θα αντηχούν στην περιοχή, σμίγουν από σήμερα με την κοινή μας προσδοκία ότι οι έφηβοι μας, τα νέα παιδιά, ο καθένας από εμάς θα βρει εδώ μια διαφορετική, μια ανεπανάληπτη γωνιά της πόλης για άσκηση, ψυχαγωγία και ανάπαυση.

Με δέος αναπολούμε τις μεγάλες μορφές του Κυπριακού αθλητισμού που λάμπρυναν το χώρο και που δεσμεύουν όλους εμάς να κρατήσουμε και να αναδείξουμε αυτό το κέντρο κατά τρόπο αντάξιο της μακρόχρονης παράδοσης και της προσφοράς του.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά δημόσια και εκ μέρους όλης της πόλης, την παλιά αθλήτρια και μεγάλη ευεργέτη κα Φυτίδου, για τη δωρεά στο Δήμο, μεγάλης έκτασης γης που εφάπτεται στα βορειοδυτικά του Αθλητικού Κέντρου, χωρίς την προσφορά της οποίας δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του έργου.

Να ευχαριστήσω τον παλιό αθλητή και Δήμαρχο Δημήτρη Κοντίδη που έκαμε το θέμα ανάπλασης του ΓΣΟ προσωπική του υπόθεση και που επί της δημαρχίας του λήφθηκαν οι αποφάσεις για κατασκευή του κέντρου.

Τον τότε Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και σημερινό υφυπουργό παρά των Προέδρω, κ. Τίτο Χριστοφίδη, για την πλήρη στήριξη και προώθηση του έργου.

Τα μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και το Γενικό Διευθυντή, παλιό αθλητή και συμπολίτη μας Κώστα Παπακώστα και πολλούς άλλους που δεν μας παίρνει η ώρα να αναφέρουμε για την ουσιαστική τους βοήθεια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια αρμόζουν στην αρχιτέκτονα, κα Μαργαρίτα Δανού που κέρδισε το 2002 τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου και η οποία με πολλή επιμονή, υπομονή, επιμέλεια και αγάπη σχεδίασε και επέβλεψε την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, τον Αντώνη Τουμαζή, τους μηχανικούς, τους οικοδόμους, τους τεχνίτες και τους εργάτες για την εξαίρετη ποιότητα της εργασίας που παραδίδουν σήμερα.

Ευχαριστούμε τέλος τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, κ. Νίκο Καρτακούλλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αναθέτοντας σε μας την παραπέρα διαχείριση και πλήρη ανάπτυξη του κέντρου που θα γίνει σε ότι αφορά το αθλητικό μέρος σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη σημερινή σας παρουσία, την καθημερινή σας έγνοια για την ολοκλήρωση και λειτουργία του κέντρου και τη μελλοντική σας, είμαι βέβαιος, στήριξη για την επιτυχία των προσπαθειών μας.

Και κάτι ακόμα.  Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε όπως εμπλουτίσει το έργο με την κατασκευή υπέργειας γέφυρας που θα ενώνει το κέντρο με την απέναντι παραλία, όπως το ζητούσαν επίμονα πολλοί συμπολίτες μας.  Ζητήσαμε για αυτό το σκοπό τη βοήθεια της CYTA, η οποία μας  ενημέρωσε κατ’ αρχήν ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα κατασκευής της γέφυρας.  Ευχαριστούμε θερμά και το Συμβούλιο και τη διεύθυνση του Οργανισμού.

 
 
 
 

 

 
epohi