logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στην πανηγυρική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου προς τιμή των ολυμπιονικών του Πεκίνου, την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008 στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

Αφιερώνουμε τη σημερινή πανηγυρική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις νέες και τους νέους που τίμησαν την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στους αθλητές που μας έδωσαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς και έκαναν όλη την Κύπρο να αισθάνεται περηφάνια.

Στους Ολυμπιονίκες μας, αλλά και σε όλους τους Κύπριους αθλητές.  Τιμούμε όλες τις νέες και όλους τους νέους μας που μετείχαν στους αγώνες.  Τιμούμε την αριστεία, αλλά τιμούμε και τη συμμετοχή.

Υποδεχόμαστε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο με ιδιαίτερη χαρά και τους πέντε ολυμπιονίκες μας, Καρολίνα Πελενδρίτου, Αντώνη Αρέστη, Αντώνη Νικολαϊδη, Γιώργο Αχιλλέως και ΄Αντρη Ελευθερίου, οι οποίοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατάφεραν να διακριθούν, να κατακτήσουν μετάλλια στις κατηγορίες τους και να αναδειχθούν ολυμπιονίκες τιμώντας τόσο την πόλη της καταγωγής τους, τη Λεμεσό, όσο και την Κύπρο μας γενικότερα.

Η Καρολίνα Πελεντρίτου διακρίθηκε στους παραολυμπιακούς στην κολύμβηση, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο, στην κατηγορία S12 και χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτής ατομικής και  μας γέμισε για ακόμη μια φορά με συναισθήματα απέραντης ικανοποίησης.  Η συμπολίτισσα μας κολυμβήτρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τα κυπριακά χρώματα και έδωσε τη χαρά να ακουστεί το όνομα και ο ύμνος της Κύπρου και τη σημαία μας να κυματίσει στον ουρανό του Πεκίνου.

Ο Αντώνης Αρέστη διακρίθηκε στο αγώνισμα των 200 και 400 μέτρων στο στίβο και κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια.

Ο Αντώνης Νικολαϊδης αναδείχθηκε τέταρτος στην κατηγορία σκητ στο αγώνισμα της σκοποβολής.

Ο Γιώργος Αχιλλέως αναδείχθηκε πέμπτος στην κατηγορία σκητ στο αγώνισμα της σκοποβολής.

Η ΄Αντρη Ελευθερίου αναδείχθηκε έβδομη στην κατηγορία σκητ, επίσης στο αγώνισμα  της σκοποβολής.

 

Οι επιτυχίες των Λεμεσιανών Ολυμπιονικών μας έχουν κάνει περήφανους.  Και το επίτευγμα τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι είχαν να διαγωνιστούν με αθλητές και αθλήτριες δεκάδων χωρών με μακρά παράδοση και σύγχρονη αθλητική υποδομή.  Με επίμονη προετοιμασία κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και με την όλη προσπάθεια τους κατάφεραν ώστε το όνομα τους, μαζί με το όνομα της Κύπρου να καταξιωθεί στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

 

 Αγαπητοί φίλο

Από τα πανάρχαια χρόνια, ο Ολυμπισμός εκφράζει την αναζήτηση της τελειότητας, της συνεργασίας, της κατανόησης των άλλων, της συναδέλφωσης, της καλής θέλησης και της ειρήνης

Αντιπροσωπεύει, ταυτόχρονα, το όραμα της συνεχούς προσπάθειας του ανθρώπου να ξεπερνά τον εαυτό του και να επιδιώκει συνεχώς υψηλότερους στόχους.

Το Ολυμπιακό σύμβολο με τους πέντε δακτυλίους, εκφράζει πολύ περισσότερα από την ένωση των πέντε Ηπείρων και τη συνάντηση αθλητών, απ' όλο τον κόσμο, σε πνεύμα άμιλλας.  Αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή, τη σημασία που έχει ο αγώνας στη ζωή, το ευ αγωνίζεσθαι.

Ο αθλητισμός διατηρεί και στον 21ο αιώνα τη δύναμη του να αναδεικνύει τη μοναδικότητα του, την προσήλωση σε στόχους, την πίστη σε ιδανικά.  Διατηρεί τη δύναμη του να ορίζει πρότυπα που με προσπάθεια, υπομονή, θυσία, αξιοπρέπεια και ήθος, παλεύουν για το πιο ψηλό σκαλοπάτι επιτυχίας.  Ο αθλητισμός έχει αξία για την κοινωνία, ως σύμβολο επιδίωξης της νίκης με αξιοσύνη και τιμή.  Ως ανθρώπινη δραστηριότητα ενσαρκώνει και μεταλαμπαδεύει βασικές αξίες της ζωής, όπως την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την υπευθυνότητα.

Ο αθλητισμός είναι συστατικό στοιχείο της ιστορίας και της παράδοσης αυτής της πόλης, γι' αυτό και οι δικές σας επιτυχίες έρχονται να προστεθούν στη χρυσή παρακαταθήκη της αθλητομάνας Λεμεσού.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού σαν ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και αναγνώρισης των πιο πάνω επιτυχιών  σας συνεκάλεσε αυτή τη σεμνή τελετή, όπως αρμόζει σε ολυμπιονίκες και σε αθλητές ώστε να τιμήσει εσάς, τις οικογένειες σας, τους προπονητές και τους συλλόγους σας.

Αγαπητοί μας Καρολίνα, Αντώνη, Αντώνη, Γιώργο και ΄Αντρη, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου σας απονέμω επίχρυσο μετάλλιο με το έμβλημα του Δήμου, μαζί με την αγάπη, τη χαρά και την εκτίμηση μας για ότι έχετε καταφέρει.

 
 
 
 

 

 
epohi