logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

Ομιλίες Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τα Μεγάλα Μπαλέτα, την Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008 στις 12.30 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο

΄Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της θερινής περιόδου στον τόπο μας, είναι χωρίς αμφιβολία τα Μεγάλα Μπαλέτα που πρωτοδιοργανώθηκαν από το Δήμο Λεμεσού το 2000 και έχουν έκτοτε καταστεί ένας ετήσιος θεσμός ξεχωριστής εμβέλειας και μεγέθους, με εκτόπισμα όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, με θεατές ντόπιους και ξένους, ποικίλων εθνικοτήτων.

Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει φέτος για 9η συνεχή χρονιά, την πολυπολιτισμική αυτή διοργάνωση των Μεγάλων Μπαλέτων, συνεχίζοντας την παράδοση φιλοξενίας φημισμένων χορευτικών συγκροτημάτων, ανάμεσα στα οποία τα Μπαλέτα Μπολσόϊ, Κίροφ, Κρεμλίνου, το Εθνικό Μπαλέτο της ΄Οπερας της Βουδαπέστης, το ιρλανδέζικο συγκρότημα LORD OF THE DANCE και το Ανδαλουσιανό μπαλέτο Fuego, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε τον περασμένο Ιούλιο.

Φέτος ο Δήμος Λεμεσού φιλοξενεί σε δυο παραστάσεις, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο Δημοτικό μας Κηποθέατρο, το διεθνούς φήμης χορευτικό σχήμα NUEVO BALLET ESPANOL, που ειδικεύεται στους ισπανικούς, εν γένει, χορούς και ειδικότερα το φλαμένκο και έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων παραστάσεων, οι οποίες απέσπασαν διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις.

 To NUEVO BALLET ESPANOL απαρτίζεται από εννέα χορευτές και οκτώ μουσικούς σε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία ισπανικά χορευτικά, με solo, duo, αντρικά και γυναικεία χορευτικά, ανυπέρβλητης δεξιοτεχνίας, ποιοτικής υπεροχής και επικέντρωσης στη λεπτομέρεια που μας υπόσχεται μοναδικές στιγμές συγκίνησης, πάθους και απογείωσης με την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές, δάσκαλοι και χορογράφοι του σχήματος διατελούν οι διάσημοι Angel Rojas και Carlos Rodriguez, οι οποίοι τυγχάνουν διεθνούς καταξίωσης και οι οποίοι το 1994 μοιράστηκαν το βραβείο των καλύτερων χορευτών Ισπανικών και φλαμένκο χορών, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε εξέχοντες χορευτές, στον περίφημο εθνικό διαγωνισμό Ισπανικών και φλαμένκο χορών.

Η παράσταση που θα μας παρουσιάσουν πρόκειται για μια χορογραφική σύνθεση που μπορεί να αγγίξει και να  ενθουσιάσει κοινό κάθε ηλικίας και εθνικότητας, αφού περιλαμβάνει τους πιο επίλεκτους χορευτές, χορογράφους και μουσικούς που διαθέτει σήμερα η Ισπανία.

To NUEVO BALLET ESPANOL έχει δώσει παραστάσεις παγκοσμίως με τεράστια επιτυχία και το όνομα του έχει περάσει στη σφαίρα του μύθου.

 Οι δυο παραστάσεις που θα δοθούν φέτος, θα προστεθούν, είμαι σίγουρος, στη μεγάλη αλυσίδα των αξέχαστων χορευτικών στιγμών που έχουμε ζήσει στο πλαίσιο των Μεγάλων Μπαλέτων με την απαρχή της νέας χιλιετίας.

Θα συντελέσουν ώστε η Λεμεσός να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, προσελκύοντας πληθώρα ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Η πολιτιστική αυτή προσφορά του Δήμου μας στον τομέα των ποιοτικών και υψηλού επιπέδου θεαμάτων δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τη συμπαράσταση και γενναιόδωρη αρωγή και χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς επίσης και πολλών άλλων χορηγών.  Εκφράζω προς όλους τις θερμές μου ευχαριστίες, γιατί βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας, για την αναβάθμιση του πολιτισμού στη Λεμεσό, την οποία σας διαβεβαιώνω πως θα συνεχίσουμε σ' όλους τους τομείς της δραστηριοποίησης και προσφοράς, με όλες μας τις δυνάμεις.

 
 
 

 

 
epohi