logo blank_gr
slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 slide9
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Λεμεσός – Μια νέα εποχή

 

  • Για βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης
  • Οι πόλεις όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, αλλάζουν, αναπτύσσονται και εξελίσσονται.
  • Σήμερα η Λεμεσός προγραμματίζει και υλοποιεί το όραμα της για μια νέα εποχή Με άξονες που ξεκινούν από το ιστορικό κέντρο της πόλης προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, η πόλη αλλάζει πρόσωπο, με σωστό προγραμματισμό, σχεδιασμό, λογισμό και όραμα.
  • Η έκδοση αυτή σκοπό έχει να ενημερώσει το δημότη για το νέο αυτό πρόσωπο της πόλης
    μας.

3

 

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραδίδουμε στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, αλλά και στον κάθε ενδιαφερόμενο αυτή την ενημερωτική έκδοση, με στόχο την κατατόπιση για τα έργα τα οποία άρχισαν να υλοποιούνται στην πόλη μας με την οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Είναι τέσσερα έργα που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και τον εξωραϊσμό της πόλης μας, με την πλήρη ανάπλαση περιοχών και υποδομών της Λεμεσού, αλλά και την ανάδειξη περιοχών άγνωστων και παραμελημένων.

Η προσπάθεια για διεκδίκηση και επιτυχή έγκριση της χρηματοδότησης των έργων που το κόστος τους συνολικά ανέρχεται στο ποσό των €63.490.764 άρχισε από τον Ιανουάριο του 2007, δηλαδή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάριν στην ομόθυμη στήριξη της προσπάθειας από το Δημοτικό Συμβούλιο, την αμέριστη βοήθεια των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, του Γραφείου Προγραμματισμού, της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, του Γενικού Λογιστηρίου, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος Δημοσίων ΄Εργων.

Ακόμα, η όλη εργασία διεκπεραιώθηκε έγκαιρα, με γνώση, φαντασία και όραμα, γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου μας με τη στήριξη των συνεργατών μας αγκάλιασαν τα έργα με ξεχωριστή φροντίδα, ζήλο και επαγγελματική συνέπεια.

Η έκταση και ο χαρακτήρας των έργων είμαστε βέβαιοι, θα σφραγίσουν για πάντα την ταυτότητα της πόλης και θα δημιουργήσουν το υγιές υπόβαθρο για μια ορθολογική πολεοδομική και εμπορική ανάπτυξη του κέντρου προς όφελος όλων ανεξαίρετα.

Επιπρόσθετα, θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για διεκδίκηση και επέκταση παρόμοιων αναπλάσεων στην ανατολική περιοχή του κέντρου, σε πυρήνες συνοικιών, στους υπόλοιπους ποταμούς της πόλης μας.

Λόγω του χαρακτήρα των κατασκευών, ο ρυθμός των εργασιών επελέγη να είναι τέτοιος που να ελαχιστοποιεί τον επηρεασμό στην καθημερινή ζωή των πολιτών, των καταστηματαρχών, των διακινουμένων στις υπό ανάπλαση περιοχές.

Μια κάποια ταλαιπωρία όμως θα είναι αναπόφευκτη για την οποία εκ των προτέρων εκφράζουμε τη λύπη μας, αλλά και την ετοιμότητα να παρέμβουμε για την απάμβλυνση της. Οι δυσκολίες όμως θα τελειώσουν και τα έργα θα μείνουν σαν μια μοναδική στην ιστορία της πόλης μας κατάθεση για
την ανάπτυξη του κέντρου, σαν μια μεγάλη συμβολή στην αναζωογόνηση ξεχασμένων περιοχών, σαν μια αποφασιστική παρέμβαση προς τη βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, προς την παραπέρα αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εμάς και των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε όλους ανεξαίρετα για τη μεγάλη συμβολή τους στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων.

Ευχαριστούμε όλους εσάς, τους συνδημότες μας, για την υπομονή, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη. Σας ευχαριστούμε γιατί μοιράζεστε το ίδιο όραμα μαζί μας, για μια Λεμεσό σύγχρονη και ζωντανή.

 

 

 
epohi