ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΖΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ 4/11/2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λεμεσού την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία συζήτηση με θέμα:  «Τζόγος, κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις – θεραπεία του φαινόμενου».

Eισηγητές στη συζήτηση ήσαν:   Ανδρέας Παναγιώτου, Κοινωνιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Λειτουργός Νεολαίας ΟΝΕΚ Τομέας Πρόληψης, Κώστας Κωνσταντίνου, Ειδικός Ψυχολόγος Επιστημονικός Συντονιστής Συμβουλευτικού Κέντρου «Τοξότης» και ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού – Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής – κ. Γιαννάκης Θωμά.

Το θέμα  ανέπτυξαν οι εισηγητές ο καθένας από την δική του επιστημονική σκοπιά και θέση και στην συνέχεια διεξήχθη συζήτηση όπου ακουστήκαν διάφορες απόψεις, προβληματισμοί και εμπειρίες.

Την συζήτηση βοήθησε με την παρέμβαση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Κατσουνωτός καθώς και ο κ. Νίκος Ρώσσος, εκπρόσωπος του ΣΑΚΟΠ.  Αρκετά ήσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας τα οποία εξέφρασαν απόψεις αλλά υπέβαλαν και ερωτήσεις για να πάρουν και τις ανάλογες απαντήσεις από τους συζητητές.

Μέσα από την συζήτηση το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι ναι το φαινόμενο είναι κοινωνικό, έχει εξαπλωθεί σε τεράστιο βαθμό και έχει αγγίξει τα όρια του ανεξέλεγκτου.  Χρειαζόμαστε άμεσα την ψήφιση του Νόμου για να βοηθηθεί η Αστυνομία στο έργο της, αλλά, ως κοινωνικό πλέον φαινόμενο, χρειαζόμαστε την συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πολιτείας, τοπικής αρχής, εκπαίδευσης, για την δημιουργία τέτοιων υγειών συνθηκών που να αποτρέπει τους νέους να καταφεύγουν στον παθολογικό τζόγο και το «εύκολο» κέρδος!! 

Πέρσα Παπαϊωάννου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
Δήμου Λεμεσού