ΛΕΜΕΣΙΑ 2010 15 – 24 Οκτωβρίου 2010

Διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία τα ενδέκατα ΛΕΜΕΣΙΑ τα οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.  Έλαβαν μέρος αθλητές της Κύπρου και του εξωτερικού, αθλητές από την Εθνική Ελλάδας, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία. 

Καλεσμένος στα φετινά ΛΕΜΕΣΙΑ ήταν ο  Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης και τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητή στα 400 μέτρα εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης.  Ο κ. Ιακωβάκης παρευρέθηκε στην Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, αθλητικών προτύπων και σωματείων όπου και τιμήθηκε για την προσφορά του στον Πρωταθλητισμό και το παρόν του έδωσε με πολλούς άλλους αθλητές στον 13ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου». 

Ο Δήμος Λεμεσού στην Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, αθλητικών προτύπων και σωματείων τίμησε τον αθλητή της σκοποβολής Γιώργο Αχιλλέως, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής Μονάχου και χρυσό στο ομαδικό.  Επίσης τίμησε για τις νίκες τους τον Δημήτρη Κρασιά ο οποίος ήρθε πρώτος και κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο στους 19ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Νέο Δελχί, την Καρολίνα Πελενδρίτου, πρώτη στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής στο EINDHOVEN της Ολλανδίας στο αγώνισμα της κολύμβησης στα 50 μέτρα πισίνας και τον Παύλο Κοντίδη ο οποίος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας πήρε την πολύ τιμητική 5η θέση στην κατάταξη αδρών αλλά κέρδισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών κάτω των 21 χρόνων.

Μέσα στα ίδια πλαίσια τίμησε την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ που το 1967-68 κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα και ως εκ τούτου συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και την γυναικεία ομάδα στίβου του ΓΣΟ που κατέκτησε την πρώτη θέση τους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου το 1968.  Επίσης με ειδική βράβευση τίμησε τους φετινούς κυπελλούχους του κυπριακού ποδοσφαίρου, την ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού.

Ανάμεσα στα αθλητικά πρότυπα η Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού του Δήμου τίμησε τον κ. Ανδρέα Γεωργιάδη, γνωστό αθλητικό παράγοντα του τόπου ο οποίος για 13 ολόκληρα χρόνια συνεργάζεται με την Τεχνική Επιτροπή των ΛΕΜΕΣΙΩΝ στην διοργάνωση τους.

Η τελετή έναρξης των ΛΕΜΕΣΙΩΝ τα τελευταία χρόνια έχει συνδυαστεί με Διαγωνισμό Νεανικών Μουσικών Συγκροτημάτων.  Σ’ αυτό το διαγωνισμό φέτος έλαβαν μέρος 15 μαθητικά συγκροτήματα τα οποία σκόρπησαν μέσα από το τραγούδι τους την χαρά και την αισιοδοξία για το μέλλον, για τη ζωή.  Στο Διαγωνισμό τραγούδησε η νεαρή νικήτρια του διαγωνισμού EUROVISION Χριστίνα Μεταξά με την βελούδινη φωνή της.

Οι διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώσαμε είναι:

  • 13ος   Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» (10χλμ και 3χλμ.) και για παιδιά 1χλμ.
  • 10ος Διεθνής Αγώνας Πυγμαχίας
  • 9ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής
  • 5ος Αγώνας Βετεράνων Αθλητών Στίβου

Παράλληλες εκδηλώσεις και αθλητικές επιδείξεις:

  • Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού με συμμετοχή πέραν των 500 ποδηλατιστών κάθε ηλικίας
  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής στην παρουσία του γνωστού νεαρού ζωγράφου Λουκή Αγρότη ο οποίος ζωγράφισε με το δικό του τρόπο το πορτραίτο του Μάριου Αγαθαγγέλου και του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου.
  • Skateboard
  • Break Dance
  • Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας πολιτικών – δημοσιογράφων με την συμμετοχή των βουλευτών Λεμεσού, δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων της πόλης μας.
  • Καλαθοσφαιρικός αγώνας εφήβων ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ στην μνήμη του καλαθοσφαιριστή Μάριου Παλάλα.

Ως Δήμος και ως Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση και ανανέωση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ.

Πέρσα Παπαϊωάννου
Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού
Δήμου Λεμεσού