ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Δημοτικό Μέγαρο - Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, μια από τις 11 Επιτροπές που συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελείται από 10 μέλη - δημοτικούς συμβούλους.  Χάρις στην πρόθυμη ανταπόκριση των μελών της και στην στήριξη από την δημοτική υπηρεσία, λειτούργησε ικανοποιητικά πραγματοποιώντας τακτικές συνεδρίες κάθε μήνα και έκτακτες – επιπρόσθετες, όποτε χρειάστηκε.

1ον.  Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Επιτροπή προχώρησε άμεσα στη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στο Δήμο της Λεμεσού (Δεκέμβριος του 2007), με βάση την σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λεμεσού συμμετέχουν 14 οργανώσεις και φορείς της πόλης, με δύο εκπροσώπους τους.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας καθοδηγείται από δικό του Καταστατικό Λειτουργίας και  από Εκτελεστική Γραμματεία με πρόεδρο τον/την εκάστοτε Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού του Δήμου μας.  Σ’ αυτό συμμετέχουν επιπρόσθετα τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία είναι μέλη της Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού.

Καταρτίζει δικό του πρόγραμμα δράσης για ένα χρόνο (συνήθως στην πρώτη συνεδρία του χρόνου) και κάθε δύο χρόνια εκλέγει νέα Εκτελεστική Γραμματεία.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει παρουσιάσει αξιόλογη αλλά περιορισμένη δράση γιατί οι οργανώσεις - μέλη του, έχουν την δική τους δραστηριότητα και δεν διαθέτουν περίσσεια χρόνου.  Άλλωστε ο ρόλος αυτού του Συμβουλίου είναι περισσότερο θεσμικός παρά οργανωτικός.  Όσα έχουν γίνει άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους δημότες της Λεμεσού και ως παράδειγμα αναφέρω την εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την λειψυδρία και την εξοικονόμηση του νερού, την εκδήλωση για ενημέρωση των νέων μας για προστασία και προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την λειτουργία «ζωντανής βιβλιοθήκης» στην περιοχή της αποβάθρας του εναερίου, σε συνεργασία με το Intercollege Λεμεσού και την συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης την περασμένη Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, πραγματοποίησε εκδήλωση - συζήτηση γύρω από ένα σοβαρό και επίκαιρο θέμα που ταλανίζει την μικρή κοινωνία της Κύπρου, το θέμα: «Τζόγος, κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινόμενου».  Εισηγητές ήσαν επιστήμονες, πολύ καλοί γνώστες του προβλήματος, άνθρωποι με καθημερινή εμπλοκή με ανθρώπους εθισμένους στο τζόγο και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, κ. Γιαννάκης Θωμά, ο οποίος κατέθεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για θέσπιση νόμου.  Στη συζήτηση που διεξήχθη κατατέθηκαν εισηγήσεις αντιμετώπισης και απάμβλυνσης αυτού του κοινωνικού πλέον φαινόμενου το οποίο πήρε τεράστιες διαστάσεις στο τόπο μας.  

2ον.  Πέραν του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, βλέποντας την μεγάλη ανάγκη που πηγάζει από τις σύγχρονες συνθήκες ζωής για υγιή απασχόληση και ψυχαγωγία των νέων, προχώρησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στη λειτουργία του θεσμού του Ανοιχτού Σχολείου και στο Δήμο μας.  Ξεκίνησε το 2009  με προγράμματα στις συνοικίες της Νεάπολης και Αγίου Νικολάου και πρόσφατα αποφασίσθηκε επέκταση στις συνοικίες Αγίου Ιωάννη και Απ. Ανδρέα.

Προχωρήσαμε στην πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη που ανέλαβε πάνω σε καθημερινή βάση τη λειτουργία του προγράμματος και από τον Οκτώβρη προσφέρουμε δέκα προγράμματα.  Μεταξύ αυτών είναι τα εργαστήρια ζωγραφικής, θεάτρου, βιωματικά εργαστήρια πρόληψης, διαλέξεις με επίκαιρα θέματα, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλοδαπών, αθλητισμός για όλους κλπ.

Ήδη στο χρόνο που μας πέρασε και ως πρώτος χρόνος εφαρμογής του Ανοιχτού Σχολείου στο Δήμο της Λεμεσού, εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα ήσαν πολύ θετικά και ελπιδοφόρα.

3ον.  Ο Δήμος Λεμεσού την περίοδο που ανασκοπούμε έχει προχωρήσει στην κατασκευή και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών του.

Μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του παλιού ΓΣΟ το οποίο μετατράπηκε στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο.  Στο χώρο έχουν δημιουργηθεί δύο γήπεδα mini football, τα οποία με ενέργειες του ΚΟΑ και του Δήμου έχουν παραχωρηθεί τα πρωϊνά για τις ανάγκες των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ και τα απογεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται αφού το ζητήσει από τον υπεύθυνο του χώρου.  Στον ίδιο χώρο υπάρχει παιδότοπος για μικρά παιδιά και καφετέρια.  Να αναφέρω ότι έχει εξασφαλιστεί χορηγία από την CYTA ύψους €500.000 για κατασκευή γέφυρας που θα συνδέει την παραλία (Ακτή Ολυμπίων) με το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο. 

Με την επίβλεψη του Δήμου και έξοδα της UEFA κατασκευάστηκε σύγχρονο γήπεδο mini football στο Ζακάκι και παραδόθηκε στους νέους της συνοικίας για την ψυχαγωγία τους.  Τέτοια μικρά γήπεδα γίνονται προσπάθειες να κατασκευαστούν και σε άλλες συνοικίες, όπου υπάρχουν διαθέσιμα τεμάχια γης και συναίνεση των περιοίκων.

Με ενέργειες του Δημάρχου παραχωρήθηκε στο Δήμο Λεμεσού από το Υπ. Εσωτερικών το γήπεδο της Τουρκοκυπριακής Συνοικίας Αγίου Αντωνίου και με έξοδα του ΚΟΑ ανακατασκευάζεται για να δοθεί προς χρήση στα σωματεία της συνοικίας και όπου αλλού αποφασίσει ο Δήμος Λ/σού.  Το ίδιο θα γίνει και για το γήπεδο δυτικά της οδού Γεωργίου Αβέρωφ (γήπεδο ΑΕΤΟΥ) το οποίο επίσης θα ανακατασκευαστεί για τις ανάγκες των συνοικιών Αγίου Ιωάννη και Απ. Ανδρέα. 

Ο Δήμος προχώρησε πρόσφατα σε προκαταρκτική μελέτη για αξιοποίηση της δημοτικής του περιουσίας στην περιοχή της Αγίας Φύλας.  Ο σχεδιασμός αφορά την δημιουργία μεγάλου αθλητικού κέντρου το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους κύρια της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πόλης.  Η μελέτη προβλέπει να δημιουργηθούν γήπεδα ποδοσφαίρου (45Χ90μ), γήπεδα καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, αντισφαίρισης και χειροσφαίρισης, πεζόδρομοι, διαδρόμους για τρέξιμο (jogging), χώροι στάθμευσης, αναψυκτήριο, παιγνιδότοπος, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, κερκίδες κλπ.  Το κόστος για ολόκληρο το έργο προϋπολογίζεται να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια ευρώ και θα βασιστεί κύρια στην χορηγία του ΚΟΑ.  

Διαρκής προσπάθεια του Δήμου είναι να πείσουμε ότι οι αυλές και τα γήπεδα των σχολείων πρέπει να ανοίξουν για να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, τους νέους και όχι μόνο.  Είναι κάτι για το οποίο ακόμα υπάρχουν δυσκολίες και επιφυλάξεις αλλά ως Δήμος θεωρούμε το θέμα πολύ σημαντικό και θα επανερχόμαστε συνεχώς.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

4ον.  Η Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού έχει στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και εκφράζει γι’ αυτό και δημόσια τις ευχαριστίες της.  Από πλευράς Δήμου Λεμεσού έχουμε παραχωρήσει πριν από μερικά χρόνια τον χώρο όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Νεολαίας στο κέντρο της πόλης (στο Παντοπουλείο).   Με την παρουσία δε των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ ο «Πολυχώρος», όπως ονομάζεται, έδεσε με την φοιτητική κοινωνία και έγινε ένα απαραίτητο εργαλείο για την εξυπηρέτηση τους, με τα προγράμματα του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.  Οι νέοι συνδυάζοντας την μόρφωση και την ψυχαγωγία αξιοποιούν κατάλληλα αυτό τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Με συνεργασία Δήμου και Οργανισμού Νεολαίας ιδρύσαμε Παιγνιοθήκη, η οποία στεγάζεται στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Ινώς και Αντώνη Χατζηπαύλου.  Η Παιγνιοθήκη λειτουργεί και εξυπηρετεί άνετα όσους την χρησιμοποιούν.  Με μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους μας θα γίνει ακόμα πιο γνωστή στους δημότες ολόκληρης της Λεμεσού.

5ον.  Ως Δήμοι της μείζονος Λεμεσού δημιουργήσαμε το διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας», ένα κέντρο συμβουλευτικό για άτομα εξαρτημένα.  Συμμετέχουμε ακόμα στο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου «Μικρή Άρκτος».  Τα προγράμματα αυτά  αφορούν την πρόληψη και παρέχουν βοήθεια σε άτομα που έχουν εθιστεί σε ουσίες και χρειάζονται βοήθεια για θεραπεία και επανένταξη τους στην κοινωνία.
Κυρίες και Κύριοι,

Η Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού στα τέσσερα (4) χρόνια δράσης της έχει προβεί σε πολλές ενέργειες και δραστηριότητες που έχουν ως αποδέχτες τους νέους, εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές.

Περιληπτικά θα αναφερθώ στις κυριότερες δραστηριότητες της Επιτροπής μας:

ΛΕΜΕΣΙΑ 

Κύρια και βασική εκδήλωση της Επιτροπής είναι τα ΛΕΜΕΣΙΑ. 
Το 2000 μετά από την δεύτερη επιτυχή διοργάνωση Διεθνή Αγώνα Δρόμου αφιερωμένου στη μνήμη του αείμνηστου αθλητή και καθηγητή Μάριου Αγαθαγγέλου, αποφασίστηκε από την τότε Επιτροπή Νεολαίας, η επανάληψη της διεξαγωγής του Διεθνή Αγώνα Δρόμου μαζί με μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων διάρκειας 10 ημερών, δίνοντας τους το όνομα ΛΕΜΕΣΙΑ. 

Τα ΛΕΜΕΣΙΑ με την νέα μορφή διεξάγονται κάθε Οκτώβριο τα τελευταία 11 χρόνια.  Στα πλαίσια των σημερινών ΛΕΜΕΣΙΩΝ γίνεται γιορτή νεολαίας με την συμμετοχή νέων, κυρίως μαθητών, πραγματοποιείται ο Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» (10 χιλιομέτρων, 3 και 1), διεξάγονται διεθνείς αγώνες Πυγμαχίας και Ρυθμικής Γυμναστικής, γίνεται συνάντηση βετεράνων αθλητών στίβου από Κύπρο και Ελλάδα, πραγματοποιούνται θαλάσσιες επιδείξεις Dragon Boat,  επιδείξεις Skateboard και Breakdance.  Μέσα στο 10ήμερο των ΛΕΜΕΣΙΩΝ ο Δήμος Λεμεσού τιμά και βραβεύει αθλητές της πόλης του που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες καθώς και σωματεία.  Επίσης τιμά συμπολίτες του, αθλητικά πρότυπα, τα οποία διακρίθηκαν παλαιότερα και τώρα βρίσκονται μακριά από τον αθλητισμό, με στόχο να τα γνωρίσει η νέα γενιά και να τους ξαναθυμηθούν  οι παλαιότεροι.

Στα ΛΕΜΕΣΙΑ δεν είναι λίγοι οι αθλητές που τιμήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Δήμο μας.  Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Την περίοδο που ανασκοπούμε ο Δήμος Λεμεσού τίμησε στην παρουσία τους μάλιστα, αθλητές όπως τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΟΥ, τον ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΧΙΛΛΕΩΣ, την  ΑΝΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, τον ΠΑΥΛΟ ΚΟΝΤΙΔΗ, την ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ, τον ΑΝΤΩΝΗ ΑΡΕΣΤΗ, τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΤΑΜΙΤΗ, το ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΛΕΚΚΙΔΗ και από τον Ελληνικό χώρο τη ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ και τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ.

Τα έξοδα των ΛΕΜΕΣΙΩΝ καλύπτονται σε ένα μεγάλο μέρος από χορηγούς και από τον τακτικό προϋπολογισμό του  Δήμου.  Προσπάθεια της Επιτροπής είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ΛΕΜΕΣΙΩΝ για να πετύχει όσον το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή αναγνωρισμένων αθλητών του εξωτερικού και μεγαλύτερη προσέλευση κοινού στην διάρκεια διεξαγωγής των αθλημάτων.  Τα ΛΕΜΕΣΙΑ μπορούμε να πούμε άνετα ότι έχουν βγει έξω από τα όρια του Δήμου της Λεμεσού και έχουν καταστεί η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση των τοπικών αρχών της Κύπρου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΣΟ

Ο ΓΣΟ για τρεις συνεχείς χρονιές διοργανώνει το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο.   Και τις τρεις χρονιές ως Δήμος Λεμεσού και ειδικότερα ως Επιτροπή έχουμε στηρίξει και βοηθήσει την διεξαγωγή αυτού του αγώνα.  Η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει ο Δήμος μας λόγω των ΛΕΜΕΣΙΩΝ μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε βοήθεια στην προετοιμασία και στη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Δρόμου του ΓΣΟ.  Η αλληλοστήριξη και η συνεργασία μας με τον ΓΣΟ βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα, πάντοτε προς όφελος του αθλητισμού.  Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν ο τελευταίος Διεθνής Μαραθώνιος γεγονός που απέσπασε τα πιο κολακευτικά σχόλια των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού.

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Λεμεσού μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και λειτουργούς του προγράμματος ΑΓΟ για πρώτη χρονιά πραγματοποίησε φέτος ολοήμερες αθλητικές εκδηλώσεις στην παραλία του Δήμου.  Στις εκδηλώσεις στον άμμο και στη θάλασσα έλαβαν μέρος μεγάλος αριθμός μαθητών και νέων της πόλης μας.  Με καλύτερο προγραμματισμό και μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια προς τους διοργανωτές η εκδήλωση αυτή μπορεί να καθιερωθεί και να έχει την επιτυχία που της αξίζει.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε την συμβολή του Δήμου μας στην επιτυχή διεξαγωγή της Σκυταλοδρομίας Κοινοπολιτειακών Αγώνων (Queens Baton Relay) η οποία θα περνούσε από δρόμους της Λεμεσού.  Ο Δήμος υπέδειξε 3 χιλιόμετρα διαδρομή μέσω του κέντρου της πόλης αγγίζοντας ιστορικά και αξιοθέατα σημεία της πόλης και έδωσε όλη την τεχνική βοήθεια που χρειάστηκε για τους αγώνες οι οποίοι στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Στα πλαίσια της ενθάρρυνσης των πρωτοβουλιών από άτομα και οργανωμένα σύνολα βοηθήσαμε και στηρίξαμε τεχνικά την ALPHA BANK να διοργανώσει αθλητικό πανόραμα στον χώρο στάθμευσης του Εναερίου.  Μια εκδήλωση η οποία πέρασε από όλες τις πόλεις της Κύπρου και μεταφέρθηκε και σε πόλεις του εξωτερικού.  Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε ευκαιρία στον κόσμο της Λεμεσού να δει και να δοκιμάσει διάφορα αθλήματα κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση προσοντούχων εθελοντών αθλητών και γυμναστών.

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«ΤΡΙΤΣΙΑ» ΑΘΗΝΑΣ

Ως Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού διατηρούμε άριστες σχέσεις με τον αδελφό Δήμο Θεσσαλονίκης και ανταλλάσσουμε αθλητικές αποστολές.  Συμμετέχουμε με αθλητές του ΓΣΟ και άλλων σωματείων στον Αλεξάνδρειο Αγωνιστικό Δρόμο (20 χιλιομέτρων) και αθλητές της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο δικό μας Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου» (10 χιλιομέτρων).

Διατηρούμε πολύ καλή επαφή με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ελλάδος και ανταλλάσσουμε αθλητικές αποστολές λαμβάνοντας μέρος με αθλητές μας στα «Τρίτσια» και έχοντας την δική τους συμμετοχή στα ΛΕΜΕΣΙΑ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Δήμος Λεμεσού διαθέτει πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα και η Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού ανέκαθεν την στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.  Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία μας αυτή έχει γίνει πιο παραγωγική με παρεμφερείς δράσεις.  Η ομάδα συμμετέχει στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λεμεσού και έχει πολύ καλές επιτυχίες.  Διοικείται από δικό της Διοικητικό Συμβούλιο και αναπτύσσει πέραν της αθλητικής δραστηριότητας και κοινωνική.  Εκτός από τους αγώνες που διεξάγει στη Λεμεσό, διεξάγει και φιλικούς αγώνες με άλλες πόλεις.  Κάθε χρόνο μεταβαίνει στο εξωτερικό και διεξάγει φιλικό αγώνα με ομάδες πόλεων, αδελφοποιημένων με τον Δήμο της Λεμεσού.  Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς οργανώνει κάθε χρόνο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, παίζοντας ποδόσφαιρο με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και δίνοντας τα καθαρά έσοδα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η Επιτροπή μας στήριξε και στηρίζει τις εκδηλώσεις των φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου, την παρουσίαση στον χώρο του Εναερίου και της Επίχωσης παλιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλεττών για φιλανθρωπικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς και τις διαδρομές για ψυχαγωγία των συμπολιτών μας – κυρίως των παιδιών – αλλά και για συλλογή χρημάτων για κοινωφελή ιδρύματα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ο Δήμος Λεμεσού λαμβάνει αρκετές προσκλήσεις για συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τον αθλητισμό, τους νέους, ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους κλπ. και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ανταποκρινόμαστε ικανοποιητικά.  Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Πρόεδρος έλαβε μέρος σε συνάντηση που οργάνωσε η Επιτροπή Νεολαίας του Δήμου Μ. Γειτονιάς με θέμα «Θεσμός Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας Κύπρου και Ελλάδας» και κατέθεσε τις απόψεις και τις εμπειρίες του Δήμου μας. 

Η Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού συνεργάζεται στενά με τις υπόλοιπες επιτροπές του Δήμου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και με ξεχωριστούς επαγγελματίες και ειδικούς σε θέματα αθλητισμού.  Όλους τους πιο πάνω θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ολοπρόθυμη συνεργασία τους.  Ευχαριστίες αρμόζουν και προς τους Τμηματάρχες, προϊσταμένους, στελέχη και μέλη του προσωπικού του Δήμου, για όλα όσα προσφέρουν στην Επιτροπή για την διεκπεραίωση του έργου της. 

Μας απομένει ένας χρόνος για την λήξη της θητείας μας (2006 – 2011) ως Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειες μας για να παραχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο έργο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του δημότη της Λεμεσού, για μεγαλύτερη προσφορά προς την νέα γενιά.

Πέρσα Παπαϊωάννου
Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας & Αθλητισμού
Δήμου Λεμεσού