Χάρτης παλαιών κτιρίων Λεμεσού

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του χάρτη αυτού ανήκει στον Ο.Γ.Ε.Ε Λεμεσού επί προεδρίας της κας Άντιας Ιωαννίδου το 2009. Ο Ο.Γ.Ε.Ε, Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1930 στην Ελβετία με σκοπό την προώθηση και ενδυνάμωση γυναικών στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Το παράρτημα Κύπρου δημιουργήθηκε στην Λεμεσό, το 1989, από την τέως Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κλαίρη Αγγελίδου. O Ο.Γ.Ε.Ε. είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ.

ho

The inspiration for the production of this map originated from the Limassol branch of the Business Professional Women's Organisation. BPW is an International, apolitical, NGO, reated
in Switzerland in 1930 with the intention of supporting and encouraging women in their professional development.

BPWCyprus, was founded in Limassol in 1989, by former Minister of Education and Culture, Claire Angelides. PW is a member of BPW-Cyprus.

  • hombre
  • Ο Τάσος Ανδρέου γεννήθηκε στην Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Grenoble στη Γαλλία. Από το 1979 ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα. Ασχολείται με την έρευνα και την συλλογή ντοκουμέντων (βιβλία, φωτογραφίες, εφήμερα κ.τ.λ.) που αφορούν στην Ιστορία και στην Αρχιτεκτονική της Λεμεσού. Άρθρα και μελετήματά του δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλιο «Λεμεσός, Αναδρομή Μνήμης».