Ο Ohad Naharin αναγνωρίζεται σήμερα σαν ένας από τους πλέον ικανούς και διάσημους χορογράφους μοντέρνου χορού διεθνώς. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ομάδας χορού Batsheva από το 1990, οδήγησε την ομάδα με το «περιπετειώδες» καλλιτεχνικό ύφος του και τις προκλητικές χορογραφίες του, σε νέα ψηλά επίπεδα. Ο Ohad Naharin είναι επίσης ο εμπνευστής μιας νέας γλώσσας κίνησης του σώματος, της Gaga, η οποία και πλούτισε την κίνηση με ένα επαναστατικό τρόπο και καθιερώθηκε σαν μια μεγάλη νέα διεθνής τεχνική για τους χορευτές αλλά και για το κοινό.

Γεννημένος το 1952 στο Ισραήλ , ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 σαν χορευτής με την ομάδα χορού Batsheva. Η διάσημη και μεγάλη χορογράφος Martha Graham, στην πρώτη της επίσκεψη σαν φιλοξενούμενη χορογράφος στο Ισραήλ, ξεχώρισε τον Ohad Naharin και τον μετέφερε στην δική της ομάδα χορού στην Νέα Υόρκη, όπου ταυτόχρονα με υποτροφία σπούδασε στο School of American Ballet, έκανε μεταπτυχιακά στο περίφημο Juilliard School και βελτίωσε ακόμη περισσότερο την τεχνική του με τους μεγάλους χορογράφους της Αμερικής Maggie Black και David Howard και κατέληξε στην μεγάλη ομάδα του χορού του Maurice Béjart, η οποία είχε τότε έδρα της τις Βρυξέλες.

Το 1980 γυρίζει και πάλι στην Νέα Υόρκη και συνεργάζεται με την ομάδα χορού Kazuko Hirabayshi σαν χορογράφος και ιδρύει με την σύζυγο του Mari Kajiwara,η οποία δυστυχώς το 2001 έφυγε από την ζωή, την δική του ομάδα. Για 10 ολόκληρα χρόνια η ομάδα του χορεύει και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα χορογραφεί και για μια ΄άλλη πολύ σπουδαία ομάδα χορού της Ευρώπης, το Nederlands Dans Theater.

Ο Naharin επιστρέφει το 1990 σαν καλλιτεχνικός διευθυντής στην ομάδα Batsheva όπου και χορογράφησε 20 νέα μπαλέτα για την ομάδα αλλά και για την νεανική ομάδα της Batsheva. Ταυτόχρονα παρουσιάζει για δεύτερη φορά άλλα 10 υπάρχοντα έργα της ομάδας και τελικά δημιουργεί το έργο Deca Dance, μια συνεχώς εξελισσόμενη παράσταση.

Η μουσική του εκπαίδευση ήταν συνεχής από τα παιδικά του χρόνια και αυτό τον βοήθησε να χρησιμοποιήσει την μουσική του γνώση σαν χορογραφικό εργαλείο. Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς μουσικούς όπως οι The Tractor’s Revenge (Kyr, 1990), Avi Belleli και Dan Makov (Anaphaza, 1993), και Ivri Lider (Z/na, 1995). Ταυτόχρονα ο ίδιος συνέθεσε μουσικά τα έργα Mamootot (2003) Hora (2009 ).

Naharin είναι ο εμπνευστής μιας νέας τεχνικής χορού, Gaga, η οποία βασίζεται στην εξερεύνηση της διέγερσης και διάθεσης της κίνησης, μια τεχνική που διδάσκεται σήμερα σε πολλές ομάδες χορού του κόσμου, αλλά και στο μη χορευτικό κοινό.

Η δυναμική τεχνική του και ευρηματικότητα, και το μεγάλο λεξιλόγιο του στη γλώσσα της κίνησης, τον έκαναν περιζήτητο χορογράφο σε μεγάλες ομάδες όπως Nederlands Dans Theater, Ballet Frankfurt, Lyon Opera Ballet, Compañía Nacional de Danza (Spain), Cullberg Ballet (Sweden), the Finnish National Ballet, the Paris Opera Ballet, Balé da Cidade de São Paulo, Cedar Lake Contemporary Ballet (New York), Hubbard Street Dance Chicago, Les Grand Ballets Canadiens de Montréal.

Η προσφορά του Naharin στον τομέα του χορού του έφερε πολλούς τιμητικούς τίτλους και αναγνωρίσεις. Στο Ισραήλ του απονεμήθηκε ο τίτλος Doctor of Philosophy honoris causa από το Weizmann Institute of Science (2004), Israel Prize for dance (2005), a Jewish Culture Achievement Award από το The Foundation for Jewish Culture (2008), a Doctor of Philosophy honoris causa αο το Hebrew University (2008), και το EMET Prize στη κατηγορία Arts and Culture (2009). Ο Naharin έγινε Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres Γαλλική Κυβέρνηση (1998), δύο New York Dance και Performance (Bessie) Awards (for Naharin’s Virus at the Brooklyn Academy of Music in 2002 and for Anaphaza at the Lincoln Center Festival in 2003), το Samuel H. Scripps American Dance Festival Award for Lifetime Achievement (2009), και Dance Magazine Award (2009).